14.11.09

i want be a selfish person

kadang kala hidup ni kita perlu pentingkan diri sendiri dulu daripada orang lain..sebabnya bila kita terlalu fikirkan kepentingan orang lain..diri kita sendiri akan terluka tanpa disedari..masa tu, siapa nak fikirkan diri kita pula? tak siapa pun peduli..

aku selalu fikirkan kawan-kawan aku..walhal..mereka layan aku..hanya untuk kepentingan diri sendiri je..sebab abah aku pesan..biar oang buat kita..jangan kita buat orang..tapi sudahnya hati aku terluka..perasaan aku terguris..tapi siapa yang peduli? tak siapa pun..macam orang bodoh pun ada jugak..dah tahu mereka akan buat macam tu..tapi aku terhegeh-hegeh pergi tolong diaorang..kata mylurve..saja nak susahkan diri sendiri..

semalam..aku mintak tukar dengan someone..untuk kerja pagi hari ni..sebabnya dah 4 hari aku keje shift petang..tapi aku tak pernah merungut..sebab aku tahu itu kerja..dan aku pulak kerja jarang-jarangkan..so, apa salahnya..tapi..semalam..orang yg aku mintak tukar tu..die tukar jadual aku dengan die semalam tanpa pengetahuan aku..patutnya semalam aku kerja pukul 10 pagi..tapi aku tak tahu die tukar jadual..aku pun malam kelmarin dengan kerja balik kul 12.30 malam..kelam kabut pagi semalam pergi kerja..bila aku nak punch kad..eh, tgk nama aku takde..dah di tukar..tapi aku tak marah pun..tak pe lah..nak buat macam mana..nama dad ditukar..tu yang semalam aku tgk movie tu..pagi3 g cinema..

yang buat aku sakit hatinya..hari ni aku mintak tukar dengan orang tu..bolehnya die cakap..”nasiblah, dah jadual tu nama ko keje closing”..berdesup telinga aku mendengar..panas telinga aku..waa..time tu mmg api kemarahan nak menyala dah..tapi aku tahankan je..sabar hajar..sabarr..

aku tekad..lepas nie..siapa-siapa nak tukar jadual dengan aku! jangan harap..kalau korang ade hal nak buat siang..nak keje malam..boleh blah! nasib lah kan..selama ni aku ikutkan je tukar3 jadual..sebabnya aku kesian kat korang..sebab korang ada urusan kan..tapi..mulai hari ni..mampos r!

aku nak jadi selfish!

8 ulasan:

--siLEnt_ 5iLh0ueEtte-- berkata...

mmg xpuas hati ngan orang2 yg cmtuh.
-jgn smpai diri kite kne tindas
- tp... jgn over selfish lak. =)

Tanpa Nama berkata...

ehemmm i want *to* be a selfish person

LOL :)

GOOD 4 U BTW ^_^

butterfly berkata...

--siLEnt_ 5iLh0ueEtte-- : thx ur advice..

anonymous : who r u..? len kali tgglkan lah nama u..thx sbb btlkan..anyway..my grammar mmg teruk pun..

cheqna berkata...

kadang2 selfish itu perlu..

nway salam ziarah n salam kenal

Siti Fatimah Nabihah berkata...

huh! kejam tul org tuh..
xpa2... jadi selfish untuk diri sendir,jnji sis happy..
biar jer..

cik EPAL berkata...

selfish tu kadang kadang perlu jugak ;)

butterfly berkata...

cheqna :hye cheqna..dtg cni slalu ye..:)

Siti Fatimah Nabihah: i think is need to be a selfish..sometimes lorh..

cik EPAL :yup3..:)

the berry mary berkata...

yup!btui2.selfish ni PERLU.but in a good way la..