11.5.12

Perhubungan 3K.

Sebuah perhubungan terdapat 1001 rasa. Hanya dapat dirasai oleh mereka yang terlibat dalam perhubungan tersebut. Tak semua rasa dapat diluahkan dan dikongsi. Hanya orang yang mengalami sahaja faham apa yang mereka rasa. Bak kata orang berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. 

Dari dulu saya percaya prinsip sebuah perhubungan adalah 3K. Kepercayaan, Kejujuran dan Kesetiaan. Pernah ada seorang teman bertanya pada saya, jika disuruh pilih satu sahaja dari 3K ni, apa yang saya pilih? Lama saya memikirkan apa yang saya mahu pilih. Tapi maaf, 3K ni tetap tak dapat dipisahkan. Jika ada kepercayaan tapi tiada kesetiaan? Apa gunanya? What if pasangan beritahu “saya sayang dengan awak, mana saya pergi saya beritahu awak, tapi saya ada makwe lain..” how? Jujur but tak setia. Susah jugak kan? 3K ni saling berkait rapat. 

 google


Benar orang cakap, mana ade manusia tak menipu? Tapi, bagi saya, kalau saya sayangkan orang tu, segala-galanya saya ceritakan pada dia. Saya mahu berkongsi. Orang lain saya tak tahu. Biarlah orang nak kata saya berfikiran kolot, old school ke sebab saya nak merasai sebuah perhubungan yang tulus ikhlas dari seorang lelaki.


 google

Mencari seorang suami tak mudah seperti mencari seorang teman lelaki.

8 ulasan:

syafiqakarim berkata...

apa pun kalau bercinta,
jangan beri segala kepercayaan,
kesetiaan,kejujuran 100 % kelak nanti
sendiri merana. :)

cik ainisha berkata...

i'm here.. slm pknln.. :) smga ALLAH MRHMTIMU

http://realitipink.blogspot.com

AdilaAzmir™ berkata...

pasal hubungan, semua terletak kat diri masing masing. kalau yg perangai suka bersangka buruk pun, susah jugak kan?
hee:D

Cik Siti Hajar berkata...

syafiqakarim : yg tu sy sokong.. dont give 100% sebab kalau frust u got nothing with u...

Cik Siti Hajar berkata...

cik ainisha : hai.. salam perkenalan.. terima kasih...=]

Cik Siti Hajar berkata...

AdilaAzmir™ : selalu yg bersangka mcm-mcm perempuan.. sebab mcm-mcm yg mereka fikirkan...

MaiZATuL ASniDA berkata...

setuju. 3K tu penting~~

dhiera berkata...

betull..3k tu tak boleh dipisahkan~