16.7.12

Majlis Perkahwinan Syawani

6 Julai yang lepas seorang lagi kawan baik semasa di sekolah teknik dulu, mengakhiri zaman bujangnya. Yeaayyy!! Another kenduri to attend.. 6 Julai tu hari Jumaat, jadi saya apply cuti semata-mata nak pegi majlis pernikahan beliau.. nampak tak di situ bahawa saya sangat bersemangat pergi majlis pernikahan.. saya suka upacara pernikahan.. J


barang hantaran dia....


Sebelum pergi rumah Wani, pergi Meru dulu, ambil Aina. Haruslah bertemankan..kang keseorangan pulak.. sampai rumah Wani 1.30 petang kalau tak silap.. time tu Wani tengah make-up.. saya dan Aina touch-up sikit-sikit barang hantaran dia.. pukul 2.00 petang macam tu, patutnya kena bergegas ke masjid dah.. tapi biasalah, pengantin kan, time tu carik kasut, time tu cari kad pengenalan.. =] nasib baik masjid tu dekat je dengan rumah, 2.30 petang sampai kat masjid.. tapi kan orang baru selesai sembahyang Jumaat, jadi sesak gila nak masuk masjid.. rombongan pengantin lelaki pulak tak nampak bayang lagi.. almost 15 minit lah jugak kami tunggu..


ketibaan di masjid



selepas nikah....
ni dirumah...


 
Turun kereta , kawan-kawan Wani yang lain naik masjid dulu dengan bawak bantal nikah.. tapi tok kadi bawak kami yang lain ni masuk satu bilik yang diberi nama Bilik Nikah.. ehhh.. 1st time tahu kewujudan bilik nikah ni.. aiyooo.. tak best lah.. Photographer nanti susah nak shoot moment yang lawa… okey..okey.. yang penting akad nikah kan? Baiklah..



barang hantaran dari pihak lelaki....


see perempuan gemuk itu... >.<"

 
Hari ahad majlis bersanding.. tema putih gold.. so, sesiapa nak cari wana tema... mari tengok pic ni...pelamin Wani memang lain dari yang lain lah.. ala-ala Arab pun ada, sebab berkhemah kan.. sampai-sampai je wani tengah bersanding.. 1 thing I love her wedding, tak payah nak tepung tawar or renjis-renjis.. senang dan simple wedding.. I loikeee….<3


boleh tak, orang tengah bersanding saya pergi tangkap gambar kat tepi pelamin tu....
mula-mula Aina taknak snap this picture...
tapi saya kan suke memaksa kawan-kawan.. hikhik:p

i love this picture so muchhh!!!

dulu masa kat teknik memang Wani dan Aina kawan sekepala...=]



see pelamin die..
cantik!!

pada yang nak kahwin marilah cedok idea dari sini...






kami ex-perdagangan Teknik Klang....

who next????????



3 ulasan:

rATu kEBaYA berkata...

cantik hiasan pelamin tu.. simple je..

Cik Siti Hajar berkata...

betul... simple je..

dhiera berkata...

suke pelamin macam tu. cantik!