9.10.12

Tips Rambut Berbau Harum

saya kan bertudung dan everyday lebih dari 12 jam saya bertudung except weekend lah.. tapi kalau weekend tu duk hang out sana-sini, memang bertudung lebih 8 jam gak kadang-kadang. so, rambut banyak terperam kan.. tapi kita kenalah jaga rambut kita..

saya tak basuh rambut hari-hari.. saya basuh rambut dua hari sekali waktu weekdays dan weekend hari-hari laa.. Shampoo rambut lak time weekend je.. 

tapi untuk mengekalkan keharuman dan kelembutan rambut... saya gunakan limau purut!


sumber : Pahang Delights

limau purut ni tak banyak air macam limau kasturi dan limau nipis.. tapi limau purut ni ada bau yang harum segar dan boleh bertahan lama bau keharuman tu... limau purut ni berkerut-kerut badan dia.. siapa yang tinggal kat klang boleh beli kat little india seberang tu..


Caranya : 

ambil 3 biji limau purut, potong bulat-bulat (macam potong bawang besar).
masukkan limau tersebut dalam sebaldi air.. biar dalam 10 minit..

basuh rambut dengan air limau ni..kemudian sental sikit limau tu dekat kepala kita.. bilas dengan air bersih..
insya'allah rambut bau wangi dan harum..





2 ulasan:

Aishah Jahirah berkata...

bau limau purut mmg segar...

Cik Siti Hajar berkata...

bestkan wangi die...