16.4.13

Fasa percintaan.

dulu masa muda remaja kan... ala time baru nak up.. time baru nak menggedik.. hehehehe... korang jangan tak mengaku pulak.. setiap dari kita memang akan ada zaman menggedik dan menggeletis.. hewhewhew :p cuma kena pandai-pandai cover kegedikkan tu.. kalau over memang penampar je harus diberikan..

ehhh..melalut jap..

kalau bercinta masa zaman sekolah sampailah umur dalam 20tahun.. mesti nak show off kan? kalau dulu masa kat myspace.. komen mesti nak letak yang graphic lambang love lambang sweet-sweet.. betul tak? kalau tengok fb sekarang ni.. mostly yang tunjuk macam doranglah couple yang paling romantik dalam dunia ni budak-budak.. ataupun yang baru nak kenal cinta... kadang-kadang saya senyum sendiri bila baca status atau post pasal jiwang karats ni..

saya mengaku, saya adalah jugak buat mende macam tu dulu.. tapi seingat saya bukan selalu pun.. jarang-jarang belaka.. sebab tak suka orang tengok.. hahahaha... malulah.. perangai ganas dalam hati ada taman rupanya! kekekeke:p

tapi bila umur dah 25tahun ke atas.. pastu tulis status jiwang karats.. adoi..lemah nak baca..serius saya rasa geli.. bagi saya bila dah dewasa ni tak perlu kot nak show off depan orang ramai yang korang loving couple.. sebab orang lain akan menyampah.. bukan jeles..tapi sendiri mau ingat.. kan? masing-masing dah besar..

kalau husband and wife pun saya perasan dorang sekali sekala je up status jiwang especially time anniversary relationship atau meraikan hari lahir pasangan... mostly kawan-kawan sekolah saya ramai yang dah kahwin.. so, saya selalu tengok di wall masing-masing.. 

dulu masa kat kolej saya ada kawan yang jenis 24hours mesej non stop.. malam sambung cakap kat telefon pulak.. saya geleng kepala je tengok... i tak mampu dik non nak buat cam gitu... apa je lah nak borak kalau 24hours berhubung... ada masa saya suka lah layan mesej all that.. ada masa memang tak dilayan.. hahahaha... kekadang orang call pun saya malas nak angkat.. ni memang penyakit saya...

bila dah kerja ni.. kita ada komitmen kan? jadi secara tak langsung focus lebih tertumpu pada pekerjaan kita.. adalah jugak saya mesej sekali dua time kerja.. but bukan every hour... bila bosan dah tak boleh focus baru layan siapa yang mesej kita..

alam percintaan ni ada fasa yang tersendiri.. siapa yang bercinta dari zaman sekolah sampai ke alam pekerjaan mesti dapat rasakan perubahan fasa tersebut.. kan?


2 ulasan:

sarah mohamad berkata...

Trueeeee ni memang saya setuju. setiap perubahan umur juga semakin mematangkan kita :)

dhiera berkata...

pengalaman tu mengajar kite kan?
dah kawen ni jmpe tiap2 hari. cakap depan2 sudah.. tp memang betul pn anniversary ke birthday ke ada la wish.