28.5.13

Gold Coast Morib!

Last week cuti panjang kan? saya cuti lagi panjang uolls.. start amik leave hari Selasa.. saya beli voucher kat streetdeal.. voucher ke Gold Coast Morib for 2 person.. memang nak sangat pergi mana-mana untuk release tension.. at first saya decide nak pergi Cameron.. but, takut nak drive lah... belum ada keberanian lagi nak drive... so, kita tukar plan.. kebetulan nampak deal murah...ayuhhh, kita grab cepat..

Themepark



view  from room...

actually, themepark ni takde lah best mana pun... biasa je.. sekadar nak berendam then sembang-sembang dengan kawan boleh lah.. kalau bawak budak bawah 7tahun seronoklah... ini yang pergi umur dah 24tahun.. hahahaha.. mana ada keseronakkan sangat... but we had a great time here.. sebab utama nak pergi sini just had fun together.. kalau betul nak mandi themepark, baik pergi sunway lagoon nun.. kan?

 untung kawan korang ni ada kamera kalis air kan? ~flip shawls~


 tuan tanah... 
rasa cantik pulak pix ni... 
siapa lagi nak puji kalau bukan diri sendiri...


bila puas berendam dalam kolam.. ayuhlah kita menikmati hidup dalam bilik pulak.. bukan selalu masuk bilik hotel kan? yang bestnya kat sini.. ada jacuzzi uolls!!! kalau rumah uolls dah memang ada jacuzzi, memang tak heran lah mende ni semua kan? tapi rumah saya takde.. jadi saya memang jakun dengan jacuzzi ni..

 nampak tak ada tingkap tu?  kalau nak berhoneymoon memang sesuailah...



kan dah kata saya jakun bab jacuzzi ni... saya masuk bilik terus buka air sebab nak try mende ni...

22hb tu, saya sampai Gold Coast Morib dalam pukul 2.15pm macam tu.. sampai-sampai terus check-in.. tukar baju terus pergi themepark.. padahal panas kedaung weyhhh.. then, masuk bilik berjacuzzi pulak... pendek kata memang main air je.. hahahaha.. sampai kembang badan sebab berendam je.. saya pulak memang suka berendam-rendam ni... sabar je lah kawan saya dapat room mate macam ni... lepas dah berendam..confirm lah laparkan? tapi buffet start pukul 6 petang.. jadi kita borak-borak dulu ye.. 

tepat pukul 6 petang terus turun bawah... perut memasing dah berkarok dah.. lapar yang tak dapat dibendung lagi yer...

ni round pertama ni..

nasi ayam with roasted chicken..

buffet dia takde lah banyak sangat makanan.. tapi puas hati lah..

kekenyangan kami malam tu..

naik bilik terus berlayar ke alam fantasi.. tak fikir apa dah...


day 2, pagi dah bangun.. sebab buffet start pukul 7pagi.. tapi kami bangun pukul 7 pagi.. turun pukul 8 pagi.. breakfast pagi ni, nasi lemak sambal sotong, bubur nasi, mi jawa, cereal dan pancake.. semua saya try.. oh! dim sum pun ada..

dah makan, saya ajak kawan-kawan jalan kat pantai morib.. tapi air dia surut... nun jauh ketengah,..



panas sangat...


 
cantikkan?
malam baru hidup tempat ni..

lepas ni nak pergi mana-mana lagi.. 

saya beli voucher RM198 for 2 person; untuk bilik studio suite + theme park ticket + breakfast buffet + dinner buffet
murah kan? seorang keluarkan RM100 je.. sesekali buat macam ni memang best!!

 

1 ulasan:

nizamsani berkata...

wah.murah.siap jakuzi lagi.