4.6.13

macam mana nak tukar kerja?



Saya bekerja dengan company ni dah hamper 7 tahun.. dulu bekeja di restoran, bila dapat promoted kerja di HQ pulak. Jadi suasana dan cara bekerja dah biasa di sini kan. This is my 1st job after SPM and 1st job after graduate. Sekarang ni tengah berfikir untuk mengembangkan lagi kerjaya saya.

Saya minat bidang Human Resouces. Sebab saya suka deal with people and help people. Tapi saya ni takde pengalaman bidang HR ni.. sekarang ni scope kerja saya more to administration sahaja. Kebanyakkan company nak mereka yang ada degree untuk bekerja dalam bidang HR.. saya hanyalah pemengang diploma sahaja.. sobs..sobss.. 

Tapi rezeki tu kalau dah tertulis untuk kita mesti ada kan? 

Saya nak tanya, macam mana orang boleh buat keputusan untuk berhenti kerja dan tukar kerja.

Kiranya, kalau tengok orang.. alahai.. sennagnya kau ni tukar kerja ye. Saya nak tukar kerja ni pun fikir hampir 50 kali. Boss saya baik, environment kerja di sini selesa. Gaji saya pun okey. saya cuma nak tukar bidang sebab saya nak cari pengalaman lain…

Tapi…….. entahlah..

2 ulasan:

lynndamya berkata...

hmm...act sy pon dlm dilema sebenarnya ni, nk tukar kerja yg lebih baik lah kononnya..tp agak scary sbb takut salah buat keputusan, same with you, bukan sini xokay, cuma nak cari pengalaman lain pulak, try something new kan..haha
tp tulah, smpi sekrng belum berhenti lg, wuwu..

SiGadis Yuyu berkata...

salam ukhuwah..done follow..yuyu pun nk tukar kerja juga,,x tahan kerja shift hours..