9.7.13

Semua orang pernah buat silap.



Semalam dan hari ni gempar pasal video ulang tahun couple yang ke-seminggu tu… ramai yang bagi komen dan kritikan yang panas dan bahasa yang tak sedap nak di baca.. pleaselah, saya pun geli dan menyampah tengok video tu..yelah, umur ntah baru berapa tahun dah buat video macam tu.. siap berjanji bagai..

Dik, akak dulu pun bercinta jugak masa zaman sekolah… tapi tidaklah over macam tu dik.. kalau niat nak upload supaya orang komen “alalalala…sweetnya uolls ni.” memang silap besar dik.. sekarang ni nak jadi famous memang cepat dik.. silap-silap hang duk utara nun sabah sarawak sana pun kenal muka hang tau… tak pe.. belajar dari pengalaman ye.. nanti jangan upload lagi benda-benda yang boleh buat orang gelakkan kita...

Korang yang komen tu pun.. janganlah guna bahasa kasar…budak ni mesti faham apa yang korang nak sampaikan.. ni kalau dekat seribu orang duk cemuh dia.. bayangkan macam mana dia nak keluar rumah? Tu belum lagi kawan-kawan kat sekolah duk bahan dia.. yang hackers pulak pergi hack akaun dia... fuhhhhh... memang kesian sangat-sangat...

Tapi ni lah realitinya.. zaman dah canggih sangat kan? Dulu masa korang bercinta pakai surat je.. tak pun sms lah kalau time saya dulu.. tu pun sms guna nokia cokia tu.. dulu-dulu, orang hantar sms yang kena klik-klik nanti dapat lah gambar teddy bear ke bunga ke.. tapi tetap hitam putih jugaklah.. -.-“

Saya rasa semua faham kot perasaan budak perempuan tu.. bukannya kita tak pernah jatuh cinta masa zaman remaja dulu.. Cuma mungkin kita tak obsess sangat sampai macam tu kan? Lagi pun..tak retinya korang nak edit video macam budak tu… siap ada background music lagi kau…hehehehe

Doa je lah hubungan dorang menjadi yang halal nanti… boleh tunjuk kat anak cucu pulak..

1 ulasan:

ellenyna berkata...

itula generasi muda kini..
xkan sama mcm generasi kita dulu.