4.9.13

campur sana sini

a few days ni penuh our walls and news feed dengan amukan atau amarah sebab harga minyak naik.. untuk saya yang dah ada kereta ni.. terasalah jugak, even-though kereta I tank dia kecik je.. tapi bila nak berjalan jauh pasti terasa kan?

Last weekend saya pergi Terengganu dan hantar adik masuk Universiti Malaysia Pahang di Gambang... total lost duit minyak RM140.00.. kalau laa ni, tak tahu lah total cost berapa..

bagi pihak bawahan memang akan terasa harga minyak naik.. walaupun sekadara naik RM0.20 tapi impak nya amatlah besar.. barang harian naik harga.. kenderaan sekarang ni bukan lagi kehendak tetapi kewajipan.. lagi-lagi yang dah ada family..

tapi tak payah lah kita nak memekak di laman sosial.. tak memberi kesan apa-apa pun.. just accept it as our fate kena bayar macam tu.. kita kenalah pandai manage financial bulanan kita..paling utama kena berjimat...kalau boleh naik public transport, why not? kan? tapi tu lah, bukan semua tempat ada public transport ni.. mohon kerajaan buat MRT dari Klang ke Damansara... senang sikit saya nak pergi kerja..

 my parents at Masjid Kristal


mendamaikan pemandangan mata..gemok >.<"

till then~~

bye

Tiada ulasan: