5.12.13

Kurus dengan cara bodoh

 Amboi.. tajuk tak beragak yer.. hehehe... sila baca untuk tahu apa yang dikatakan bodoh..

26 Nov – Pelbagai cara yang dilakukan remaja kini untuk mendapat bentuk badan yang langsing dan bergetah namun sedarkah anda tidak semua cara itu menyihatkan kerana diet tanpa kawalan boleh mendatang mudarat.

Kini trend terbaru remaja yang boleh dianggap gila dan tidak masuk ialah dengan memakan bola kapas yang biasanya digunakan untuk membersihkan kekotoran itu dijadikan amalan yang dikatakan mampu memberi rasa kenyang.

Antara cara yang dilakukan oleh sesetengah pengamal diet apabila memakan bola kapas ini ialah dengan mencelupnya dengan di dalam oren atau lemon untuk memberikan rasa yang lebih sedap.

Namun ketahuilah mengikut kajian oleh pakar perubatan Brandi Koskie trend diet sebegitu adalah amat berbahaya kerana kebanyakan bola kapas ianya lebih bersifat luntur dan mengandungi gentian poliester yang terdapat banyak bahan kimia.

Oleh itu, tindakan memakan bola kapas adalah sama juga seperti makan pakaian kerana pakaian itu diperbuat daripada poliester.

Dikatakan model antara invididu yang disyaki makan bola kapas ini untuk kerjaya mereka dan trend begitu menjadi ikutan remaja dan kanak perempuan semata-semata untuk menjadi kurus.

Jadi kepada anda di luar sana terutamanya golongan remaja perempuan yang mahu berdiet janganlah mengamalkan diet seperti ini kerana ia akan membahayakan kesihatan anda.


Boleh yer terfikir cara macam ni untuk berdiet? jangan jadi bodoh.. orang diet nak cantik dan yang paling penting nak sihat.. bukan dah dapat body cantik lepas tu kau sakit.. tak guna yer..

 

2 ulasan:

NJ berkata...

makan gula-gula kapas takpe... :)

Free Download berkata...

Ramai sekarang ni menggunakan TEKNIK KURUS DENGAN ATKINS . Lebih mersa dengan kesihatan tubuh