26.3.14

Berbalik pada Al-Quran

Kalau kita scroll FB sekarang.. kemain banyak kan spekulasi, teori atau kemungkinan berkaitan dengan MH 370.. banyak sangat.. sampai penat nak baca.. well, kepochi tu memang middle name of rakyat malaysia.. 

memang ramai tak puas hati sebab bukti kukuh tak di jumpai.. waris mangsa nak bukti serpihan kapal terbang atau pun mayat mangsa... tapi ikutkan akal logiknya.. Lautan Hindi tu besar.. bergelora dengan ombak.. kedalaman ke dasar pula, terlalu dalam...kita hanya mampu berdoa agar Allah permudahkan usaha pencarian ini.. 

Tiada yang musathil bagi Allah.. 

semalam tengok program Assalamualaikum kat TV9.. tetamu jemputan Ustad Don dengan lagi seorang Ustad.. minta maaf, lupa nama ustad ni.. tapi memang selalu ada program ceramah kat TV9..

Ustad tu kata, PM dah umumkan "ended" di lautan Hindi.. janganlah, keluarkan balik statement "haa.. hari tu saya nampak kat situ pesawat besar.."... benda dah jadi.. kalau statement tu di keluarkan balik, boleh jadi menyulitkan lagi misi pencarian ini.. boleh jadi, melukakakn hati waris mangsa.. siapa tahu kan? sebab tu dalam Islam, kalau takde apa yang baik untuk dipercakapkan.. senyap itu lebih baik..

Amin, sebagai pengacara mengatakan bahawa CNN telah menabur pelbagai fitnah pada negara kita.. macam-macam benda teruk di keluarkan.. iya, mereka adalah kuasa besar berbanding negara kita.. untuk menghalang mereka dari menyertai sidang media, itu menunjukkan kita tidak bersifat matang.. sebagai orang matang dan rakyat Malaysia yang bertanggungjawab, kita perlu tunjukkan contoh yang baik.. dan paling utama.. berdoa.. Doa supaya tiada anasir dari luar yang mahu memecah belahkan negara kita.. doa supaya MAlaysia sentiasa dilindungi.. kekuasaan Allah tu tak terbatas.. percaya dengan setiap janji-janji Allah.. 

Dunia sudah hampir ke penghujung nya.. pengikut Dr. Morsi di hukum gantung..tetapi sedikit pun mereka tak gentar.. kerana mereka menegakkan ISLAM.. Yahudi memang dari dulu mahu menentang Islam..

sedikit demi sedikit kehancuran dilakukan di bumi Islam.. kalau tengok balik siri penjajahan dan pengeboman.. ajaran Islam adalah paksi negara tersebut.. dan mereka tahu kebenaran ajaran Islam.. 

antara kita ramai yang leka.. pelbagai insiden dah berlaku ni... kita kena berbalik semula dengan Al-Quran.. mukjizat terakhir untuk umat Nabi Muhammad..

Tiada ulasan: