24.6.14

Kepanasan

Assalamualaikum..

sekarang ni negara kita tengah menghadapi musim panas kan.. El Nino kalau tak silap nama dia.. malas iolls nak google.. kalau tidur malam pun ketiak dah berlecak, bayangkan mereka yang kerja di tengah panas.. sejak musim panas ni selalu bawak bekal atau tapau makan kat ofis.. lepas tu selalu dengar borak-borak meja sebelah pasal nak beli aircond.. hahaha... mesti melonjak naik sales aircond dan bill rumah juga..

Since nak puasa tak lama lagi.. saya makan bukan main hebat lagi.. weekend pergi kenduri kahwin office-mate.. lauk pauk kampung hoit! perghhhh... makan tak beringat.. daging salai masak lemak menggoda tekak dan perut saya.. sebelum keluar rumah sempat breakfast nasi putih sambal udang... malam pergi makan nasi goeng kampung... fuhhhhhhh...

semalam makan nasi kat rumah je.. perut dah mula menampakkan kehadirannya.. bulan puasa ni memang bertekad nak buat eat clean habis-habisan,.. 1st time tahun ni tempah baju raya.. selalu beli malam raya je.. kang tak muat memang menangisi lah kau yer...

 Korang... kenapa dashboard tu macam problem je eh??


2 ulasan:

lynndamya berkata...

Salam, hah...sama lah kat JB ni haa...tp hari ni cuaca agak lain, mendung semacam..jerebu maybe..hmm tak sihat~ tak sihat~
tu lah, sales ekon confirm naik...tp tu lah, sebenarnya guna ekon ni pun salah satu punca cuaca sebenar panas, dlm rumah sejuk lah..wuwu
haha beli baju mlm raya? wah klw sy rasa mcm dh xsempat dah nk beli malam raya, menangis sy klw x jumpa baju yg best, hahaha :p

Cik Puan Rara berkata...

mmg panas.akk mmg kena pasang ekon.kalau x lemas rasa.hadoiii melambung lah bills.hmm mmg problem lah dik.akk pakai feedly je ni.