5.1.15

Azam 2015



Setiap tahun kena ada azam supaya tak tersasar dari matlamat hidup... of courser semua orang mesti berazam untuk menjadi yang lebih baik dari sebelum.. no one want to be worst right? 

bagi diri saya yang kerdil ni.. banyak sangat yang perlu impove.. 

jom list azam..

KURUS
=> ni tiap-tiap tahun on top of the list.. kurus tengah tahun kang akhir tahun naik balik.. hahahaha.. tapi kalau naik tak nak lah sampai obes ye.. 

SOLAT
=> nak istiqamah untuk solat di awal waktu.. sebab kalau solat lambat, nanti rasa macam terpaksa je nak solat.. ni diri saya yer.. nak dapat redha Allah kenalah ikhlas kan?

AURAT
=> nak belajar pakai stokin tangan dan kaki.. tapi sebelum tu kena beli dan kumpul baju yang menepati syarak..

HUSNUDZON
=> sentiasa bersangka baik.. fikir yang baik.. 

PERHUBUNGAN
=> nak ada perhubungan yang stabil. senang cerita nak bina keluarga sendiri. doakan please.......



SIMPANAN
=> nak mula menyimpan setiap bulan dengan displin.. selama bekerja dah nak dekat 4 years ni.. saya langsung tak berdisplin menyimpan... sobbbsss sobsss ):



InsyaAllah.. itu je list saya.. tak payah tamak nak banyak list.. kang tak terkejar kang.. 12 bulan tu rasa macam lama je.... padahal kelip-kelip mata tengok dah bulan 12.. :p

harap-harap berjaya lah ye..

2 ulasan:

Chekgu BaniHassim berkata...

ALHAMDULILLAH....
samala sy pun...nak kurus tu pon salah satu azam tiap kali tahun baru....
tp tulah paling susah...huhu

misz yan berkata...

maju kedepan sangat dah kau ni.. tahun 2115..??? huhuhu..