9.3.16

Pandang rendah pada orang bawahan

kadang kadang orang suka bercakap tanpa fikirkan perasaan orang lain...
lagi-lagi orang berjawatan besar ni... saya tak cakap semua yer...
segelintir tu...
kenapa ye suka sangat pandang rendah pada orang bawah?
tak ingat ke dari mana kamu bermula?
lainlah kalau jenis yang pegang jawatan dalam syarikat keluarga..
yang tu faham lah.. sebab tak pernah merasa jadi orng bawahan...

kadang kadang terkilan sangat...
kita buat something orang tak appreciated pun...
cuba kita buat silap...
sepanjang tahun diungkitnya...

sesekali terkena boleh tahan jugak..
kalau dah selalu?

Some people resign not because of the company but because of leader. 

5 ulasan:

alya chan berkata...

orang bawahan selalu kena tabah.... T.T

cik mah berkata...

Itulah kan..manusia mmg mcm tu...tp ada je yg menghargai..

Cik Siti Hajar berkata...

Cik Mah: ada yang menghargai.. tapi tu lah.. tak ramai...

alya chan : yer.. kena selalu tabah demi sesuap nasi..

• Ain Cho'in • berkata...

Kan? Benda ni la saya nak sampaikan dekat entry sebelom niy. Dah publish and terpaksa delete sebab ada pengomen yang kondem orang bawahan. Rasa macam? Oh mungkin yang komen tu seorang Boss kot. :) Kang terlebih kata, di cakap nya orang bawahan niy ada masalah hati. :) Secara kesimpulannya, please appreciated orang bawahan ni. Kalau tak ada orang bawah, kerja orang atas tak kan bergerak. Kan?

Cik Siti Hajar berkata...

Betul tu.. takde ornag bawahan.. dorang pun tak dapat nak buat keje...