16.5.16

menu lunch buat orang nangis...

semalam masak sambal tumis cili api ikan bilis.. adik saya teringin nak makan... saya pulak ikan bilis ni memang favourite all the time.. so, masak lah tu.. lepas tu tengok bebola daging yang saya buat last month ada balance dalam 7 ketul... saya masak sup bebola daging dan kentang... kira ngam lah lawan tu... kelmarin pulak ibu beli sambal tempoyak cili api.. memang berdesing wehhhhh...


ni menu lunch semalam..

so, hari ni saya bawak bekal sambal ikan bilis ni dengan telur dadar..  tu je.. nasi kan tak makan during weekdays.. nasib saya bawak banyak.. officemate suka pulak.. walaupun dorang makan keluar air mata.. siap tanya kenapa saya makan rileks je.. tak minum air langsung... heeee~~ saya dah biasa makan pedas.. dan tahap pedas saya ni memang tinggi sikit lah dari orang lain... ni nasib baik guna cili api hijau.. kalau guna cili api merah... nangis teruklah mereka ni... dorang siap tanya bape banyak cili api pakai? saya jawab segenggam je.... je???? hahaahahaha....

semalam merajinkan diri buat air kunyit... yang selalu korang nampak kat FB tu.. tapi saya takde lah buat follow sebiji sebiji resepinya.. 

saya guna kunyit, halia, daun pandan, asam keping dan serai... ingatkan nak minum time suam.. tapi tak sempat.. bz buat kerja lain..


nampak macam air oren kan?
saya tumbuk kasar je halia dan kunyit...

masa nak minum letak madu 2 sudu..
alhamdulillah.. tekak boleh terima rasanya...








1 ulasan:

lia ummiirfan berkata...

sambal tumis cili api ikan bilis memang win! 😆😆😋😋

Kulit cantik berseri dalam 5 hari