29.7.16

Lemang Periuk Kera


Seminggu sebelum raya  hari tu, ramai pulak update nak buat lemang periuk kera ni.. saya pun bila dah ramai buat.. saya pun nak cuba.. ramai yang cakap sedap.. masalah nya memang saya tak jumpa periuk kera ni.. kat pasar besar Meru tu takde...

up status kat FB pun takde siapa yang pernah jumpa.. actually, memang korang pergi amik sendiri ke periuk kera kat hutan nun??? 

jadi, ternampak iklan jualan lemang periuk kera ni Isnin lepas.. laju-laju lah I pm nak beli... sebab boleh cod di seksyen 7 Shah Alam... padahal dah WAJIB start diet dah ni... hahahaha..

kebetulan minggu ni banyak sangat jemputan makan-makan... jadi kita kawal je lah jumlah kalori... kawan pun terbabas sikit gak...

berbalik pada lemang di atas.. memang sedappppppp!!! lembut dan berlemak... makan lemang je tak de cicah rendang pon sedap weh...

korang cuba lah.... tapi memang sampai sekarang musykil...mana dorang beli periuk kera tu???

4 ulasan:

Siqah Hussin berkata...

Siqah pun musykil jugak part yang tu. Mana entah dorang dapat periuk kera ek.. Siqah teringin juga nak rasa.. Sedap lemang..

Jieyjot 94 berkata...

macm mana nak order tu ? nak jugak rasa lemang periuk kera ni

Jieyjot 94 berkata...

mcm mne nak order ?? nak jugak rasa lemang periuk kera ni

Cik Siti Hajar berkata...

kat FB yunk.. cuba carik anma fb Elhida kalau tak silap...