25.6.09

SIFAT MENJADI MANUSIA ITU PENTING!

aku x mengerti kenapa sesetengah org akan pandang serong pada pekerja yg berjawatan cleaner…korang ade x terpk yg jawatan mereka ni amat penting sekali…lagi2 bekerja dlm negara malaysia yg kebanyakkan rakyatnya x bertanggungjwb tentang kebersihan alam sekitar!!!

aku taw…diaorg tu ade yg x bersekolah..xreti membace…xreti mengira….gaji pun..alahai…brapelah sgt…tp sekaadar nak mengalas perut…nak menyekolahkan anak…bg mereka itu dah cukup! dan…kebanyakkan mereka ade anak yg belajar di universiti tempatan..dan juga luar negara…mereka menyara keluarga mereka menggunakan wang gaji mereka sahaja…

cubelah respect mereka tu! mereka pun manusia…ade hati dan prasaan kittengreyemoticonmcm korang jgk! bkn apa…aku ni..leh dikatakan..ari2 dpt tgk perangai manusia2 yg x berhati perut! yg sombong..jalan sambil mendongak tanpa melihat yg dibwhnye…klu mereka tu xde…aku sure 100% kawasan2 alam sekitar kite nie akan jd kotor!! dan jamban2 yg korang guna di public area…fuh!!! lg dasyat kotornye nnt…so, cube lah berpikir dgn lebih jauh lg menggunakan kepandaian korang yg berlipat kali ganda dr mereka….ni maen suke ati je nk tengking herdik..caci maki hamun diaorg….kazidoraemoticonowh..pleszz laa….diaorg bkn hamba abdi korang!lionkingemoticon

hidup nie…kenalah give n take….jgn slalu dongak ke atas…sbb yg bwh pun perlu dilihat! xselamanya korang akan kaya..sbb tiada apa yg kekal melainkan ALLAH…dan korang xtaw kan apa akan jd pd masa akan dtg… mane taw, tetibe korang ditakdirkan bekerja seperti mereka…rasai laa azab sengsara yg mereka lalui!!!pandabearemoticon

INGAT!

KENA BELAJAR RESPECT OTHERS…BARU LAA ORG  AKAN HORMAT KITA!

lionkingemoticon

3 ulasan:

the berry mary berkata...

huhu..btul3!saya setuju dgn anda.
org skrg ni suke prejudis.
as long as kerja tu halal tak perlu lah kite memandang serong kepada mereka.

n y s a berkata...

haish. macam auntie & uncle yang lap2 meja dekat cafe tu.
ramai gila student marah2 dorang, hina dorang. rasa macam nak sepak je.
kurang hajar gila.
otak tak de.

butterfly berkata...

YUP...ade otak x reti gune!