31.12.09

hari terakhir di tahun 2009.

masa ni cepat berlalu kan? kejap je dah akhir tahun..kejap je dah tua..opss..silap..kejap je dah matang..dewasa..aku xnak listkan dulu azam tahun baru aku..aku nak listkan perubahan yang aku dapat rasakan di tahun ini..

bulan januari – febuari..

hujung bulan januari bergaduh besar dengan mylurve..dont know why..masing-masing ego maybe..pertengahan bulan februari baik semula…yipee!!

 

bulan april – jun..

kena dugaan ALLAH yg paling hebat..kena sakit mulut + mata sekaligus..mulut, jahitan lama semasa kemalangan di sekolah rendah terbukak..kena dijahit semula..merana gile..xleh makan dgn sempurna..mata kena virus..jangkitan virus cahaya..dan jugak terdapat kuman yang dh merebak di sekitar anak mata..iaitu kornea..aku ingat lagi..petang tu aku pegi jumpe doktor..die cakap dalam masa 24jam..aku boleh buta..mmg terkejut besar masa tu..aku ingatkan sakit mata biasa je..dalam masa ni..seminggu sekali pergi ke klinik mata di seremban sendirian..walau mata aku kadang-kala tak nampak..tapi aku gagahkan diri jugak pergi buat treatment..cuci mata..aku tak nak sshkan org…masa ni pun..parent aku tak tahu..aku cuci mata tu menelan kos seminggu RM150..aku xmakan..aku simpan tuk biayai kos tu..kemudian gunakan simpanan yang aku de..seciput je..sampai sekarang tak ganti lagi simpanan tu..tapi masa kali terakhir treatment, aku terpaksa jugak bagitahu kat parents..sebab dah xde duit langsung nak hidup..sob..sob..sekarang ni mata aku 90% dah pulih..lagi 10% insya’allah dalam masa 3 4 bln lg..masa ni subjek aku 3failed..mmg aku tak mampu nak bwk..

DSC03321

sakit mata..

bulan julai & oktober

pagi bersukaria bersama mylurve..tanpa org lain..only two of us..have a great time..great moment..and awesome lurve with him..lurve u so much dear!!

tu je kot..dan jugak..tahun ni adalah tahun penyusutan berat badan yang mendadak gitu…dari 56kg turun ke 40kg..dan sekarang naik balik ke 46 – 47kg..area situ je laaa..

ni awal tahun...                               ni ujung tahun..

masa ni berat badan 40kg.. 

apa pun..aku bersyukur kerana diberi kesempatan merasai dugaan ALLAH..sebab hanya insan yang terpilih saje melaluinya..bukan begitu kawan3??

5 ulasan:

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ berkata...

haah~
pesal kekadang aku tgk muka ko jap laen~
kejap cubby kejap ok je~
pict ko yg kat header ngan yg kat entry kjap2 laen lor~
wakakakakaa

Uruchimaru @ kf berkata...

well happy new year !

butterfly berkata...

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ : tu namanya aku pro tangkap pic..muahahahahaha..apa pun still comei kan?? kan...ngaku je lah ko nak ckp aku comei..

Uruchimaru @ kf : hepy new year too..=]

miszchocolate berkata...

alaa..ciannyer kna keje..
xpe..xpe...jnji poket msuk rite!:PP

butterfly berkata...

owhh..kamu salah komen lah yunk..