6.1.10

kegagalan tak mungkin untuk selamanya…

pertama kali aku jatuh..mungkin aku menangis sekuat hati..mungkin aku meraung sepuasnya..namun..bila berulang kali aku jatuh tersungkur..jatuh kegagalan..tak mungkin tangisan aku sekuat yang pertama kali aku terjatuh..tak mungkin raungan aku sekuat hati sehingga menyiksa diri sendiri..

biar aku berulang kali jatuh gagal..namun aku tetap cuba bangkit berusaha kembali..walau aku tahu bangkit dari kegagalan itu amat sukar..amat payah..dugaannya hebat..namun akan ku usahakan jugak..

walau aku di benci..di cemuh..aku tetap akan berusaha..kerana aku yakin satu hari nanti kemenangan pasti dipihak aku..cuma waktu itu aku tak tahu bila akan tiba..aku cuma mampu berusaha dan berdoa..

iye! memang perit di cemuh setelah gagal..memang pedih di tinggalkan keseorangan di tangga kegagalan..namun apa yang daya aku mampu lakukan? selain bangkit berusaha kembali..

walau senyuman terukir di bibir..tapi dihati menangis..siapa yang tahu??

12 ulasan:

Blossoming Rose berkata...

sweety,

jangan sedih2 oke...
bahagi pasti datang menjengah nanti, chill k~

Uruchimaru @ kf berkata...

yup mcm penyu menangislah kan siape yg tahu!

maisyara pot! pot! berkata...

u buleyh lakukan yea.. dont give up dear... hehehe...

chill yeah.. :)

Syarinie Amran berkata...

never give up
pasti akan diberi ganjaran yang setimpal dgn usaha :)

butterfly berkata...

Blossoming Rose: yeah! thx..anyway..thx dtg cni..

Uruchimaru @ kf : ala..penyu tu kan sbb dia tgglkan telur die kat dlm pasir tu kan..

maisyara pot! pot! : yeah mai..thx mai..

Syarinie Amran : hopefully like that:)

GhOsToNe berkata...

BANGKITLAH DR KEGAGALAN..

KERANA BAYAK PENGAJARAN DR KEGAGALAN..

cik EPAL berkata...

gagal sekali tak semesti gagal selamanya :D

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ berkata...

aku demam~
tak de pemikiran n idea nak komen sekarang~
hurm~
(T_T)

tisu berkata...

waaaalawei...sedeynye..
1hari nanti kan sedeh tu akan pergi...ditiup kipas yang kat syiling atas katil dlm bedroom kamo..hehe..
ceria2..pura2 ceia nanti lame2 meti aotomatik jadik ceria juga..heee..

butterfly berkata...

GhOsToNe : iyup! btl..

cik EPAL:iyea...xmungkin selamanya terjatuh..

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ : alalalala..ciannye ko..g rest yea..

L.Lawlett berkata...

kegagalan akan menjadi pengajaran dalam memebentuk kejayaan pada masa hadapan =)

butterfly berkata...

yup..btl..:)