13.2.10

manusia busuk hati..

Dua hari tanpa internet..memang amat membosankan hidup..”Berukband” di pinjamkan kepada mylurve..katanya nak buat research pasal kerja dia tu..tapi aku tahu..dia mesti bukak FB je lebih..main game dia..nak naik level atasi kawan-kawan dia yang lain..tau sangat dah..


bile cuti sem, aku kan bekerja..jadi, masa kerja tu..seperti biasalah kan..aku ni tergolong dalam ahli ehwal perkembangan semasa kan..jadi aku update lah perkembangan semasa apa yang jadi kat MCD aku keje dan MCD tempat-tempat lain..area klang je..
 
dinner2008
dinner 2008 [tema:Retro gold]
berita mengejutkan..seorang bekas manager aku...terpaksa berhenti kerja tanpa rela disebabkan ada orang bawahan yang menulis surat kepada pihak atasan..surat tu menulis tentang manager tersebut main duit..lebih kurang macam curi duit lah..

aku dan orang-orang yang telah bekerja dengan dia..semua tak percaya yang dia sanggup buat macam tu..sebab aku tahu dia sangat dedikasi ketika bertugas..rupanya setelah diselidik..di soal siasat..ada orang dengki dengan beliau..sebab dapat naik pangkat dengan cepat..
apa yang aku kesalkan..sikap pihak atasan..tidak menyelidik atau siasat dulu perkara sebenarnya..tapi terus percaya sebula-bulatnya dan terus memaksa manager tersebut meletakkan jawatan secara terhormat..

kenapa ye, manusia ni tak boleh tengok orang senang? bukannya kacau hidup dia..tapi dia nak musnahkan hidup orang lain..kesian aku kat manager aku tu..dia sebaya aku..tapi lepas SPM dia kerja dan tak sambung belajar..sekarang ni dah lah payah nak cari kerja..dengan sijil SPM.? lagilah..harap dia berjaya dalam hidup tanpa MCD..


kalau dia bace entri ni..mesti dia terharukan? tapi aku tahu dia takkan bace..sebab dia RABUN IT…

9 ulasan:

Uruchimaru @ kf berkata...

dah name pun manusia..!

zella berkata...

biase la tu...
manusia yg busuk ati mmg xkn senang bila tgk org lain senang..

ksian plak kat kwn awk tu...

p/s; awk org klang ker??

butterfly berkata...

Uruchimaru @ kf
taw xpe..M A N U S I A...

zella
mmg kesian..yup..i org klang..knape ye?

maisyara Pot! Pot! berkata...

manusia hati busuk mmg busuk.. busuk lagi darpad najis! wekkk!

[msg] berkata...

sapa manager tu hajar? nina ke?

zella berkata...

sy pun org klang juga ;)

butterfly berkata...

maisyara Pot! Pot!
kite sendiri yg tentukan bau hati kita kan mai?

[msg]
no..not my sis..someone else..

zella
klang kt mane?

@ku d! sin!e berkata...

nk keje part tyme gak la
kat mcd...

butterfly berkata...

ala..sibuk lah..
keje tempat lain lah..