25.2.10

payudara penting untuk menarik minat lelaki.

aku baca blog kawan-kawan tadi yang ade kat list tepi ni..aku memang selalu bukak kak syazni punya blog..penanam anggur yang berjaya sekarang ni..kan kak?? hehehehe..best tajuk blog beliau hari ni..tak caya klik sini..

kalau dah dasar namanya lelaki..memang begitu kebiasaannya..bukankah begitu wahai kaum adam sekalian..aku memang setuju sangat dengan tajuk tu..

aku tahulah sebab aku keje dikelilingi oleh lelaki yang sudah berumah tangga dan jugak yang single..yang dah bertunang pun ada..diaorang kalau nampak perempuan, macam nak terjojol bijik mata keluar..lagi kalau yang datang tu sexy gile..waa..mau terkeluar bijik mata diaorang tu..

kadang-kala ada perempuan tuh datang dengan tudung litup..labuh..tutup dada..tapi lelaki-lelaki ni masih pandang mereka jugak..bila aku tanya kenapa pandang diaorang? bukan nampak apa-apa pun..jawapan yang aku terima kan..”bagi kau perempuan memang tak nampak apa-apa..kiteorang nampak jer yang kat dada tuh..besarrr..” aku terdiam lah kan..

jadi..aku jarang pakai tudung bersilang..maksudnya letak penjuru tudung tuh di bahu..dan di bahagian dada tu singkat jer..sebab aku tahu apa orang pandang bila tengok aku..kekadang aku buat gak macam tuh..tapi tengok jugak aku pakai baju macam mana..

sekarang ni trend selendangkan..jadi lepas ni aku kena pastikan..walau macam mana aku bergaya pun..aku kena pastikan bahagian dada terselindung..

DSC07220

pakai tudung mcm ni lah..singkat bahagian dada..tapi aku cover guna cardigan..:)

walau bagaimana pun..lepas ni..mesti pastikan bahagian dada ditutup..lagipun..dalam ISLAM memang diwajibkan memakai tudung hingga menutupi bahagian dada..sama-samalah kita munasabah diri..

 

21 ulasan:

syahira ariff berkata...

geli laa
knaper laki slalu pike camtue ekk

wahh waahh waahh
takoo0t
nice entry!

kummentlaa entri baru sy
(^____^)
hee~

zella berkata...

aah..bahagian dada tu la yg paling kene tutup klu pkai tudung... tu yg mals nk beli selendang kalau selendang tu kecik or pendek...
;)

butterfly berkata...

syahira ariff : kena tanya kat leaki lah deq..xatw r nape..

zella : lepas ni i kena beware lah..;p

MrS ShaHriL berkata...

especially selendang le hajar...kan pki selendang ni bhgn dada terbukak...ai...tersedak kwn aku 2 org yg suke pki selendang tu...dada msg2 meletop..heeheh...aku pki tudung pun kdg2 terasa gak klu cm singkat sgt...

butterfly berkata...

taw x pe diba..selendang memang banyak yang singkat kan?

Adila Ady berkata...

ada perempuan y suka dedah2 aset dia..waalupun bertudung..tp bila laki tengok2..dia marah2 plak.

jadi nak salahkan siapa ek..?

butterfly berkata...

perempuan macam tu..jenis yang bangga dengan aset die tuh kan?

@ku d! sin!e berkata...

ish..
tp kalo mmg da naturally
ehem2..
nk tutup pon nmpk gak..
keh keh..

N berkata...

gila seks per lelaki yg ckp kt ko tuh..lelaki ske tgk prmpn cantik, lelaki normal..kalau muka manis,cute, tgk jer..bkn bt pe pn..xde la smpai scan seluruh badan.

.o r k e d. berkata...

orked da tuka url.[http://orked-mukhsin.blogspot.com/]sila update (:

karyaconcepts berkata...

hahaha... korang tutup ke idak ke sama ajer... lelaki skrg nie matanya ibarat sinar xray! tak percaya korang tutup la... pastu jeling mata lelaki sebelah korang! time berbual first skali, tngok mata dia! gua ckp lu... mesti ada jeling2 kat situ... gua tau la!

karyaconcepts berkata...

gua pun xtau la nape lelaki pikir camtu erk, shahira... tp lu try tnya u punya bfend. apa dia piki... mayb dia xde kot!

ketahuilah kaum hawa... tutuplah auratmuuuuuu...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata...

aku lelaki
yang terlepas peluang
alhamdulilah

butterfly berkata...

aina : tp..klu leh ditutup lerr...


N ; lelaki normallah diaorg tuh..

abg hairul : adess...byknye info di bagi..

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o : terlepas peluang? maksudnya?

Aida Effarina berkata...

agree with u! tht's y kena make sure tutup dada klw bertudung.
thanks 4 reminding! ;)

karyaconcepts berkata...

hehehehe...

grab berkata...

2 la nmenye nafsu..
nafsu confirm dh ade kt sume org..
yg bzanye d batasi iman @ x jer..
kalo ikut kta nfsu..pmpuan tutp aurat smpurna pn leh jd mangsa..ish3..

buzar berkata...

Bila Dada..berkobar-kobar..keke

Kery berkata...

bodohnya artikel nie...

nie sudah terhasut dlm kemasiatan...

.Kery hanya melakukan amar makruf nahi mungkar kepada saudara.

smpai ade org komen secara terbuka..dasyat2...
ingat Allah jugak..ishh

(Kery mmg tgh mrah)

Kery berkata...

oppsss....maaff kata-kata kery erhh...memang kery terasa klu ade org komen secara terbuka je.

atas kesalahan kery, kery nk iklan blog akak nie kat blog keri ea..tgu erhh

butterfly berkata...

Aida Effarina : ingt mengingatkan sesama insan..

grab : agree with u!

Kery : it's ok..ada yg ske..ada yg x..adatlah kan? cuma ni sbgai peringatan supaya prmpn jaga aurat..tu je..not such a sex entry..