1.4.10

April Fool..

selamat pagi semua…

maaflah dah lama tak update blog yang tak seberapa ni..siang busy je..malam pulak, memanjang tak sihat..asal tiba malam je badan saya ni menggigil je..kepala memang sakit tak terkatalah kan..nak singgah blog yang saya selalu pergi tu..memang tak dapat nak buat dalam minggu ni..

hari ni dah masuk bulan APRIL…kejap je kan masa berlalu..1 april atau di kenali sebagai APRIL FOOL di kalangan remaja masa kini..mereka mengenakan orang dengan lawak yang kadang kala melebih-lebih sehingga mendatangkan malu pada orang yang dikenakan.

tahu tak sejarah tentang april fool? ada berkaitan dengan kita umat Islam..peristiwa April Fool adalah peristiwa tentang penyembelihan umat islam di sepanyol..

nak tahu lebih lanjut..klik sini.. bacalah dengan menghayati sejarah Islam..jangan hanya mengikuti budaya barat tanpa mengetahui sebabnya..

8 ulasan:

asna cute berkata...

sejak dh matang xpenah dh buat lbh2 lg info tue.. lgggg la xbuat~

cik azieta berkata...

ownag kistian jer yg wat

Lepat Pisang berkata...

Sebab tu lepat tak sambut april fool...

farhana afri berkata...

take care..!!~

kak ina kl berkata...

salam ziarah dari akak..akak tak pernah pun kenakan orang masa april fool..orang kenakan akak adalah.

Syarinie Amran berkata...

aprl fool
kak sya xingat pun
hee~

dulu je oenah kena ngn member
skrg mcm xde org sambut dah.
hee

butterfly berkata...

asna cute : owhh as na dah matang ye..;p


cik azieta : betul tu..:)

Lepat Pisang : baguslaa...


farhana afri : thx dear..

kak ina kl : sabar kak..bagitahu die sebab wujud april fool ni..

Syarinie Amran : yup..skrg ni dah kurang org buat..alhamdulillah..

B.E.R.Y.S berkata...

ohhh!! thanx for the award!!!!