20.6.10

hari ahad yang terakhir.(:

20hb jun 2010.


hari ini merupakan hari ahad yang terakhir saya berada di kolej.. bagi orang lain mungkin sedih.. tapi bagi saya, seronok.. seronok sebab dunia HND mahu berakhir.. mestilah happy, nak tinggalkan tempat yang banyak bagi kenangan duka a.k.a busuk.. kalau lah ada pemadam yang boleh padam semua kenangan busuk tu..kan best??? in fact, i dont have any BFF here.. so, why must i become sad? i should happy.. like my BFF in Klang said..



even lepas ni kalau saya sambung belajar maybe the next one year or two year.. probably in 2012.. maybe.. i have to consider all my environment and my life situation.. my ibu said, nak belajar boleh, tapi gunalah duit sendiri because after this my third sister will further her study.. i think that's my responsibility as a first sister in my siblings.. so, i dont mind that.. my ibu already give me opportunity study in HND Business. so, it's done already...


mungkin dalam masa setahun ni saya mahu mengikuti kursus kelas masakan dan baking.. i want open up my own cafe or restaurant.. something like that.. tapi yang penting kena penuhi ilmu di dada dulu.. lucky my second sister take Art and Culinary.. 



rasanya sudah sampai masa nak buat planning hidup.. step by step.. umur pun dah 21 tahun.. jadi wawasan dan matlamat hidup kenalah ada.. sementara mudalah kena fikir apa yang nak di buat.. nanti usia dah lanjut..tak sempat nak fikir kang..



m۫۰۪o۫۰۪o۫۰۪d۫۰ : ۪s۫۰۪t۫۰۪u۫۰۪d۫۰۪y۫۰ ۪a۫۰۪u۫۰۪d۫۰۪i۫۰۪t۫۰۪i۫۰۪n۫۰۪g۫۰


but today is reserve for revision.. study for auditing subject.. fuh! it's a tough subject.. banyak woo nak kena hafal.. fakta pulak tu.. aduhai.. semalam penat mengemas.. asyik bersin-bersin je.. tanda orang yang "rajin" sangat mengemas rumah.. tu pun belum settle 100%..



kalau takde duit, masa ni lah teringin nak makan macam-macam..-.-'

6 ulasan:

@ku d! sin!e berkata...

okeh..
balik t plan pulak nak g mane.
kate nak jumpe kan.
pijort sibuk2 je tanyer dah

princeduyong berkata...

semoga success dalam hidup...

niesz berkata...

lpas ni plan nk wat ape lak ek..cite la..hihi..

butterfly berkata...

aina : wokey! set...hee~~ xsabar..


princeduyong : thx yaaa...:)

niesz : nk cite jgk ke..?

yus berkata...

muda sangat2 nie... banyakkan pengalaman dalam kehidupan k

butterfly berkata...

ye kak.. byk pengalaman lagi kan nak kena timba..
thx for your advice..