29.6.10

malam ni saya ada kerja baru..:)

jawatan : cikgu tuisyen
tanggungjawab : mengajar adik-adik.


saya balik kerja pukul 6.. dalam pukul 7.30 malam tu dah sampai rumah.. bila adanya kak long di rumah.. adik-adik yang lain tak dapat bergerak dengan bebas.. hahahahaha..i suka u..dengan kuasa mutlak ni.. adik-adik saya selalunya tegok tv je malam-malam.. bila tanya "kerja sekolah dah siap?" "dah.." itu jelah yang diaorang jawab.. bila suruh buat revision..katanya tadi dah.. diaorang anggap buat homework tu sama dengan revision.. parent saya kerja kan.. jadi tu yang diaorang ni kadang-kala tak dapat bezakan revision dengan homework.. jadi inilah tanggungjawab saya sebagai kakak.. lagipun, adik yang no 4 tu nak amik UPSR tahun ni..kena push betul-betul..dia lemah maths dan sains..

semalam je, ah menitis air mata dia..anyway, dia memang lemah sikit..cengeng..kata orang jawa.. hahahha.. pemalas sangat.. dapat cikgu tak bertauliah..tapi berdedikasi.. so..u all faham-fahamlah macam mana ye cikgu tak bertauliah ni.. last-last, lepas air mata meleleh-leleh..dia pun tidur..so, revision tu only half an hour je..geram betul i..


actually, saya memang tak boleh jadi cikgu.. sebab tak tahan sabar langsung.. boleh jadi lunyai budak-budak saya kerjakan..


cuba bayangkan saya ajar anak saya nanti ABC...??
ngee~~ macam ngeri je!!

10 ulasan:

NOOR FATIN berkata...

saya jugak!! heee mak sy kata sy garang, xlayak jd ckgu.. nti mati semua anak murid..hehehe

Norhayati Rostam berkata...

wow..bagusnye kakak ni.hee~

butterfly berkata...

NOOR FATIN : hihihi...samalah kita


Norhayati Rostam : opss...malu i..puji..*blushing*

niesz berkata...

hihi..same la ngn niesz..kurg penyabar..tau nk marah je..ehe..

EiRa berkata...

mak sy pun kata cam tu..
nanti hbs dengar suara i malaysia yg garang..
hehehe...

Siti Fatimah Nabihah berkata...

wah. rajinnya ~ eh2,cikgu!! hehe :)) gud luck n juga kpd adik2 u.. hehe =))

@ku d! sin!e berkata...

aku rase aku lagi garang..
hehehehe

jeBateja berkata...

Wowowowowow...sah garang kak dia ni...sian adik dia....mmg patut jadi guru...guru garang...guru terbaik...jgn garang tak kena tempat sudah...ahakz

nabilah_2908 berkata...

hehe..budak2 sekarang ni tak boleh marah2 sngt...lagi kita marah..lagi tak masuk apa yg kita ajar kan..? haih manja sungguh.. :P

org dulu2..cikgu gile garang...ok jer kn.. :)

if ajar ank2 ABC...tak segarang mcm ajar adik kot.. :)



jom ke APA KATA HATI pulak,
MASSAGE BOX

♥farra♥ berkata...

woho.. garangnye die..