18.6.10

saya sedang mengidam..=p

selamat hari jumaat semua..

dah sampai minggu ke-tiga di bulan jun ni.. kejap je dah habis setengah tahun kan.? isnin depan dah habis belajar dengan sempurnanya.. wakakaka..tak sabau dah ni wey… nak cepat-cepat keje.. tak nak duk rumah.. mungkin sebab dari lepas habis SPM dulu, saya terus start kerja.. jadi dah terbiasa dengan environment kerja kan.. tu yang nak kerja cepat-cepat.. ada lagilah reasons yang lain-lain.. nanti-nanti saya beritahu lah ye..

semalam pergi timbang berat badan.. wuhaaa… turun 3kg seyh..! matilah.. kena marah dengan ibu ni kang.. sebelum ni pun ibu dah marah-marah.. cakap saya macam rangka bergerak.. ada ke patut..? tapi saya rasa dah cukup gemuk kot.. berat badan ni haa.. betul-betul tang 50kg.. sekarang ni.. 47kg.. sah-sah lah memang kena kaw-kaw balik nanti.. tak tahulah kenapa dalam minggu ni saya tak selera nak makan nasi.. makan benda lain pun tak selera sebenarnya.. mengidam nak makan mahal-mahal.. muahahha.. tunggulah kot-kot ada orang murah hati nak belanja..

image

mengidam yang ini..

image

sumber google

hari ni menu bubur ayam.. haa.. tetiba saya jadi terliur dengan bubur ayam.. nak buat ala-ala mcD takde chicken stock.. mahal ok nak beli chicken stock tu.. tapi nak ikut cara masak tu..bolehlah jugak.. huhuhu..

oh yea.. saya nak beritahulah pada kawan-kawan blog ni kan.. kalau nak tulis entry panjang menjela.. silalah buat perenggan.. sebab sakit mata nak baca.. huhuhu.. pening kepala lah.. saya dulu pun macam tu jugak.. hahaha.. tulis panjang menjela..takde perenggan.. nasib baik ada noktah.. kalau tak..tak cukup nafas orang nak baca..

pada sesiapa yang tahu mana-mana kerja kosong..silalah inform saya ye.. kalau boleh nak kerja bahagian admin..area KL, Subang, Shah Alam..

11 ulasan:

Miss Hirose berkata...

seronoknye bdn xnaik2..
mcm akak ni asik nk nek je
da mcm tempayan tau..

asna cute berkata...

time tgh buln jer mngidam nie. nti dh hujg bulan mgidam benda lain pulak kan hehe ;D

violetless berkata...

asal tak turun2 pon sebab tak makan nasik?ni tidak adil!hahaha...

ala makan je selagi boleh..ok la tuh...

naseb komen ni ada perenggan..hahah

butterfly berkata...

Miss Hirose : hishh..ade lak ckp cm tu..tp kak su lawa..chumell;p



asna : tu r..ujung bln kang ngidam lain...:))

violetless : ala..xde duit lah...:(

~AmyLiana8886~ berkata...

bg la idea nk turun berat badan..nk kurus..huhu..

bestnyer..baru terniat nk makan secret recipe mlm..tp xjadi..huhu..

Cik Gallus Gallus berkata...

best tu badan turun
org sibuk turunkan berat badan
tp ni sudah terbalik

Liyanaa. berkata...

jelesnyaaa bila lah badan i nak merasa berat 47kg tu T________T

eh eh habis kalau tak makan awk makan apa/

Afeeqa berkata...

rindunya nak mkn chicken pie yg besar gedabak tuuuu!!

err. dear, jgn ckp ngidam. nnt org pk lain. hehe. :P

butterfly berkata...

AmyLiana8886~ : dulu sy dah pernah letaklah..tips2 nk turunkan berat bdn..thn lepas..cube2 lah selongkar...:)


Cik Gallus Gallus :hahahha..asalkan dpt yg ideal sudahlah...:P
kurus2 x lawa taw!


Liyanaa. : siap jeles lg tu..makan lauk pauk je..

butterfly berkata...

wie : org fikir laen..?? ngeeee~~

me, nelly berkata...

kalo ko nk , aku leh transfer lemak aku nih sikit. hehehe.
nwy aku ade keje kosong, kat bank negara. tp nnti aku tnye akak aku dulu, Zeti aziz. :p

ok kali ni serius, tmpt keje akak aku yg 1st tu nk pakai org tp gaji ciput. mahu?