27.6.10

story untuk hari ahad yang redup..(:

hai semua...


salam hari minggu...

hari ni penuh aktiviti mengemas rumah..baju-baju yang dari hostel last week tu..saya baru nak kena kemas hari ni..sebab ibu dah membebel-bebel...bising pepagi lagi.. "bila nak kemas kain baju dalam beg tu..? bersepah bilik ni..." tu yang ibu bising-bising pagi tadi...

saya memang tak suka sangat mengemas ni..kalau bagi masak-memasak tu takpe..sehari suntuk pun i sanggup u..kalau kemas-mengemas ni..adoi...tak suka lah.. kalau membasuh pinggan mangkuk pun tak berapa suka.. 

saya ni alah pada habuk..kang kalau kena habuk..bersin je memanjang.. siap kena selsema.. kadang semput datang sekali.. kalau habuk banyak sangat..nanti kulit merah..gatal-gatal.. maklumlah..kulit saya ni mahal..muhahahahha..=] [agak perasan di situ]

hari ni menu daging kicap..marvelousss.... tapi nak makan nasi orang kawin.. huwaaa... takde pulak yang menjemput...


esok first day i nak masuk office.. nervous.. nak pakai baju kurung or kemeja..? any idea??

8 ulasan:

Norhayati Rostam berkata...

kerja apa?

me, nelly berkata...

isnin normally pakai baju kurung lah plus ko baru nk start keje. sila beri first impression yg baek. people do respect you! :)

Uruchimaru @ kf berkata...

slmt bekerja!

http://uruchimaru-kf.blogspot.com/
slm butterfly
kite suda tukar url blog hrp maklom ea..

fatimah arr berkata...

waa~ da dpt keje? tahniah ! keje apa?

pikaka berkata...

isnin.bju kurung la.tp pkai kemeja pun boleh la.hehe

niesz berkata...

niesz pon mls nk kemas bj2 niesz nie..ade x mesin lipat bj..haha..

@ku d! sin!e berkata...

pakai bju kurung lah...

butterfly berkata...

Norhayati Rostam : kerja biasa2 je.. nk timba pengalaman..


nelly : aku pakai baju kurung..ikut nasihat ko!


kf : later i update ur link ea..bz..:)

pikaka: pakai bju kurung..:)


niesz..: nnt kita reka lah mesin lipat baju..

aina : aku follow nsihat BFF aku..baju kurung yo!