29.7.10

hari-hari kena kerja..

Yeay!! Hari ni dah hari khamis.. sekarang ni saya buat dua kerja… pagi kat ofis.. malam di mcd.. ye.. saya masih pekerja mcd yang setia.. walaupun part time je.. tapi tahun ni dah tahun ke 3 saya berkhidmat… alhamdulillah..

Bila buat dua kerja ni.. hari-hari adalah kerja.. mana ade cuti.. Cuma, isnin dan jumaat malam je tak kerja mcd.. hari lain kerja.. ahad pulak cuti kerja ofis.. tapi tetap kerja mcd.. mula-mula memang fikir nak berhenti.. tapi bila dah keluarkan kereta ni.. tunggu dululah.. tunggu samapi dapat gaji yang betul-betul saya nak.. tak bermaksud gaji kerja ofis tak mencukupi.. tapi.. biasalah.. manusia.. mana pernah puas.. hehehhe…J

Lagi pun.. saya masih muda.. tenaga kuat lagi.. tak salah rasanya nak kerja lebih.. saya target nak beli rumah dalam 3 tahun lagi.. tapi lagi cepat lagi bagus.. sementara mampu ni.. kerja je lah… tapi kalau dapat offer target salary yang saya nak.. saya berhentilah kerja mcd..

Memang orang cakap.. takde life..kerja..kerja..kerja je hari-hari.. tapi kerja tu untuk hidupkan??? Buat sementara waktu je pon…

Di sebabkan saya agak sibuk dengan aktiviti harian saya.. jadi.. kalau ade kawan-kawan yang nak ajak keluar ke.. jumpa ke.. beritahu awal-awal ye… macam Are-gya.. dia nak tuning 31 Julai ni.. saya usahakan ye yunk.. kalau tak dapat pergi.. jangan pulak kahwin tak mau jemput lagi… ehhehehe….

Nak keluar dengan mylurve pun kena cakap awal-awal.. macam buat appointment dah… maklumlah.. kena mintak cuti kerja mcd tu… kang takleh keluar.. kena kerja…

8 ulasan:

syafawani berkata...

wahhh gud3! ada life target..insyaallah..u can reach the target soon..rajen! keep it up..

Are-Gya berkata...

hahahahah gedik r kamu..klu dpt dtg lg bgus klu x..nnt sy upload pic huhuhuhu

jeBateja berkata...

WOW...bagus lah ko....leh jadi remaja contoh ( err..remaja lagik ke...??...ahakzz )....mcd mana hang keja...habaq mai...nanati leh tumpang makan harga staff...ahakz

@ku d! sin!e berkata...

hajar..
bawak lah berehat..
keje jer..ko nak beli ape nie?

butterfly berkata...

syafawani: insya'allah...
mudah-mudahan..

Are-Gya: jgn serik ye jemput saya..;p

jeBateja: REAMAJA lg taw! mcd kalng.. mne de staff price...


aina: nak kahwin: ) wakakkakaka....

asna cute berkata...

rajin betul bkerja. jgn lupe jaga kesihatan okey ;)

wah nak beli kereta? ke dah beli? kereta ape? ada story ke? ke dh story tp asna terlepas pandang? Share plzzz ;D

jeBateja berkata...

ooo...McD klang...jauh lah plak....tak pe arrr..kalau den poei jenguk adik ipar den...leh den pi usha...tak de harga staff tak pe arrr....janji dpt sos cili free...ahakz

butterfly berkata...

asna...
stay tuneddd...

nnt i update ye dear!