6.12.10

beraturlah wahai manusia!

Dulu-dulu masa zaman sekolah rendah.. mesti kena beratur kan?? “angkat tangan...!!! tangan jatuh…” sama ada pengawas atau ketua kelas akan bagi arahan macam tu.. nak pergi perpustakaan ke..perhimpunan ke.. mesti kena beratur.. tapi kenapa.. bila dewasa, susah sangat nak beratur?? Pelik betul.. padahal itu adalah perkara paling asas sekali yang di ajar kepada kita..





Paling jelas sekali.. beratur kat tengah jalan.. mesti ada kereta guna laluan kecemasan semasa jalan jem.. tak pun tak ikut laluan betul..lepas tu nak pancung kat tengah-tengah… kalau saya..jangan harap saya bagi.. lantak lah situ..siapa suruh memotong???

Dulu masa study..kat kampus saya ada dua je atm.. ini kegunaan semua student kat situ.. tapi kalau time line dah jadi bentuk zigzag.. nanti ada “awang hitam” cakap kat kita..’I came before you’.. pale hangguk betul.. dah tu apasal kau tak reti nak beratur??

Susah sangat ke nak beratur?? Kalau saya.. kekadang malas jugak nak beratur.. terutama time nak pergi check gaji dah masuk ke belum.. biasalah.. akhir bulan.. beratur pun memang panjanglah kan.. kalau saya tengok panjang sangat.. walau duit takde ni.. biarlah.. balik umah lah..malas nak beratur.. kan sennag.. tak payah nak menyusahkan orang lain..

3 ulasan:

chenta berkata...

mmg geram grrr!

pernah gak nak bergdh sbb org tu potong q mase nak bayar akt kaunter..dh la masa tu mmg turn sy...geram!

HonEyBuNNy berkata...

he2...betul tu.....semua tahu nak cepat ja...geram gk ...

jeBateja berkata...

ahakz...lagik sakit hati potong kat pondok tol....lagik mcm kerbau...lagik sakit hati