21.8.11

tragedi bulan ramadhan..

kisah ini sebagai tauladan dan untuk diteladani...kisah benar.. berlaku tiga hari lepas..

seorang gadis berumur 20 tahun di tangkap basah @ kering tak pasti pula.. tapi didalam tandas.. masa kejadian pukul 5 pagi macam tu.. waktu kena tangkap tu.. lelaki itu dapat melarikan diri.. sebab yang tangkap tu hanya 3 orang lelaki bawah 20 tahun dan seorang perempuan.. jadi lelaki tersebut dengan tangkasnya berlari meloloskan diri..

sewaktu disoal oleh mereka yang menangkap...

si penangkap: ko buat apa haa dengan die?? (tunding jari pada gadis tersebut)

si pesalah: aku tak buat apa-apa pun.. lagipon tak kenal pun siapa dia ni..

bayangkanlah.. boleh tak kenal??? padahal keluar dari tandas yang sama... gadis yang dah gabra tadi.. call mak dia.. dalam 15minit.. mak dia datang.. soal siasat bagai kat anak dia.. dengan tetiba je, anak dia buat statement maut!

dia nak perkosa orang mak.. orang tak kenal pon dia!
gila tak gila statement dia?? kalau betul orang tu nak perkosa dia.. kenapa duduk dalam toilet tu sejam lamanya?? kenapa tak jerit je? dan paling yang di kesalkan.. dia sumpah yang dia tak buat apa-apa sebab dia berpuasa.. 

tapi, mak kan lebih memahami.. mak dia ugut macam-macam.. akhirnya si gadis bagi nombor telefon lelaki durjana tadi tu.. setelah perlbagai ugutan diberikan..akhirnya lelaki tersebut mengaku... akan tetapi! si gadis tetap tak mahu mengaku.. apakah??? tolonglah.. sudah jelas lagi nyata.. dan saya tak tahu bagaimana emak dia selesaikan perkara tersebut..


*************************************************************************************

sebelum ni.. si gadis tersebut suka cerita aib orang pada orang lain.. suka mengumpat tak tentu pasal.. suka buka cerita yang tak tahu sahihnya.. tapi yang pasti dia suka buat mulut.. bila jadi begini.. orang dulu dia cakap jahat..tak baik.. sekarang umpat balik dia.. tapi kali ni depan-depan terkena kat muka tu.. malunya toksah nak cakap lah..



ALLAH tu MAHA ADIL.. sekarang ni balasan semua kita dapat cash kan..??



2 ulasan:

cek tipah berkata...

eeeeeeeeeee...
x senonoh nye..

MIDA MIDOT berkata...

lepas balasan dunia akhirat belum tentu :)