25.11.11

adegan panas ombak rindu.

memang tak sabar dah nak tengok movie ni... Ombak rindu dari novel karya Fauziah Ashari.. sumpah, novel ni memang meruntun jiwa kalau baca dan hayati..cehhh... novel menghayati.. dulu buku sekolah baca hafal je.. hehehe:)

saya rasa ramai kan yang dah baca novel ni...?? novel ni sangat sangat menyentuh jiwa kan??

of course every time baca novel, saya bayangkan watak utama dia hensem dan kacak.. sekali hero filem ni abg Aaron Aziz.. awww!! hensem dan kacak tambah macho lagi... i loikee...;p mesti terlampau romantik cite ni.. saya percaya ramai yang setuju dengan saya.. Aaron Aziz memang sesuaiii bawak watak ni.. terbayang-bayang suara Aaron dalam nada romantik... cairnyee~~~

Heroin dia lawa..Maya Karin.. dalam movie ni Maya pakai tudung.. something different lah kan.. tapi saya rasa Maya kurang sesuai pegang watak Izzah ni.. sebab muka dia Pan Asian.. ceeehhhhhh... memandai jer kan?? takpe, 1 Disember ni kite tengok macam mana ye... menjadi ke tak dia bawak watak Izzah ni...





Lisa Surihani jugak ada dalam filem ni.. tapi dia pegang watak Mila.. yang penuh hasad dengki dan suka menggoda.. lain dari lain watak Lisa kali ni kan? so, we will se.. jadi ke tak lakonan dia...


jom ramai-ramai kita tengok ye!

7 ulasan:

Salmia berkata...

tertunggu-tunggu juga nak tengok filem ni nanti. :)
harap2 tak mengecewakan

Nurul Mazni Sawal berkata...

yup2.. dlu bku sekolah tak der pulak nak hayati.. siap bawak novel ni g sekolah lagi tau.. hehe.. time tu form 2 dah bace novel nie.. everytime bace msti trbayang2 watak hariz, izzah dan mila tu.. btw, mmg kurang ssuai maya karin bawak watak izzah.. but who knows she done the best for that.. kan3?? hehehe.. high expectation for this movie..!

butterfly berkata...

Salmia : mmg tak sabaq dah nk tgk.. hope lah outcome die x mengecewakan...

butterfly berkata...

Nurul Mazni Sawal : yesss... betul tu.. sokong sgt2...

Wanie berkata...

tak suka la maya karin punye lakonan..cite dah best..huhuhu

cili_kering berkata...

btl 2..xsaba nk tgok citer nie...
ley bedarah idung klu tgu nie..hehx3..

butterfly berkata...

Wanie : xpe.. kite tgk je lakonan die cm ne dlm cite ni...

cili_kering : waa.. berdarah idung yek...