31.1.12

Alas bedak yang murah dan berbaloi!

ada yang mintak saya buat tuto pakai eyeshadow untuk beginner.. tapi saya takde confident lagi nak buat tuto.. kena tunggu lah ye.. lagi pun, saya pakai eye shadow yang murah-murah je.. yang tak berjenama..

tapi kali ni nak share alas bedak dari mustika ratu.. ramai kan yang dah tahu pasal produk ni?


yang ni untuk kulit berminyak


actually, first saya tahu pasal produk ni dari blog Fyna.. dan kulit saya tak berminyak..tapi rembat jugak yang berminyak.. sebabnya kat kedai tu dah habis stok untuk kulit normal.. nak try sangat.. beli je apa yang jumpa depan mata..





ni masa mula-mula berjinak dengan produk ni..





yang ni pakai dengan krim BB..


just pakai alas bedak Mustika Ratu..
then, apply Magic BB Powder..

latest pic ni..

saya tak edit ye pic2 atas ni.. memang pakai alas bedak ni muka kita nampak smooth je.. walhal muka saya memang tak smooth langsung.. warna tak sekata..tapi pakai benda ni.. tingg!! macam magic.. terus nampak smooth... botol kecik tu saya beli dari bulan 10 ke 11 ntah.. tak habis lagi.. still ade lagi.. sebab benda ni jangan apply banyak-banyak.. sikit je.. then rata kan seluruh wajah.. saya rata kan guna jari je.. takde nak pakai span bagai.. 

so, you girls.. try laa.. barang murah tak semestinya tak elok.. untuk produk ni, saya dah buktikan yang ia nya turn out very well...

kalau dah try beritahu ye!

5 ulasan:

Cikpuan rara berkata...

tp xsesuai lak ngan kulit muka rara.yelah muka lain2 kan.sesuai ngan muka awak.

ainasuhana berkata...

memang elok pun. smooth je kat kulit..

Tiramisu Fatiema berkata...

cantik..kalau sesuai okla..salam kenal siti..singgah balas kunjungan

Paris Lipton berkata...

yeke yeke eee nk try~~~ hehe

acheeqa farhana berkata...

wahhh...nak try la produk ni jgk ps ni..

btw, awak mmg cntik pon :)