23.3.12

Hati perempuan dan lelaki yang lembut.

Hati perempuan ni memang rapuh.. walau luaran nampak kuat.. Nampak tegas.. Nampak garang.. tapi dalamannya tetap lembut.. mungkin ade segelintir yang tidak menunjukkan.. bak kata orang hati kering.. tapi siapa tahu kenapa die jadi negitu.. mungkin kerana dendam.. kerana luka yang masih berdarah.. kan..
Kita tak boleh menduga apa yang ada dalam hati orang.. mungkin depan kamu die tersenyum.. bergelak tawa dengan kuat.. tapi dalam masa lima minit kemudian.. mungkin dia menangis secara senyap.. siapa yang tahu?

Kadang tengah bercakap.. hati tengah menangis.. tapi di tahannya dalam jiwa..

Lelaki juga sukar untuk di dugakan.. kita Nampak die dengan perempuan sana.. perempuan sini.. tapi dalam hatinya tetap ade sorang je.. saya pernah baca.. walau lelaki tu dikelilingi perempuan.. tapi sebelum tidur die pasti teringat pada perempuan yang dia cintai dan yang die paling sayang.. tapi lelaki kan ego tinggi.. biasalah..lumrah hidup..

Perempuan pada dasarnya ada juga ego.. tapi kalau kena dengan caranya.. ego tu akan hilang..

Dan.. walau die sedang bercinta… tapi dalam hatinya tetap juga ingat pada lelaki yang paling di cintainya.. kalau berkahwin, die berusaha sedaya upaya untuk melupakan lelaki tersebut.. dan cuba mencintai suaminya lebih dari lelaki tersebut.. sebab apa yang boleh membahagiakan dia adalah cinta kepada pasangan hidupnya…

Allah tu Maha Adil.. perempuan yang baik untuk lelaki yang baik.. dan sebaliknya.. cerminlah diri kamu untuk mengetahui bagaimana pasangan kamu kelak.. jika kamu rasa kamu jahat atau tidak baik.. maka, berubahlah.. sebab Allah tu Maha Mengetahui segalanya…aku bukan yang terbaik.. tapi aku berusaha untuk menjadi yang terbaik…”


3 ulasan:

Cik Rose Cute berkata...

Lelaki jahat untuk perempuan jahat...
perempuan baik untuk lelaki baik...

butterfly berkata...

betul tu...
:)

ellenyna berkata...

sng je. u daftar diri u kt Myeg tau. :) lps tu check kt PDRM bla bla. explore, t u masukkan IC pemilik kenderaan tu, and number plat kete.