10.4.12

perjalanan untuk menguruskan badan..

sejak berusaha mengurangkan berat badan ni.. bila pakai baju atau seluar yang kita dah biasa pakai.. tibe-tibe seluar tu jadi longgar.. mula lah rasa seronok sangat! Yelah, kira macam berbaloi lah usaha selama ni kan.. hehehe.. lately saya pakai baju kemeja atau selaur slack memang dah rasa kelonggarannya.. tapi longgar yang still lagi boleh di pakai lah.. belum lagi longgar yang totally tak boleh pakai, nanti londeh kan..
bila ada masa lapang kat rumah je.. saja lah menge”test” baju lama-lama tu.. hehehe.. masa december lepas, saya memang tak boleh masuk pon baju lama-lama ni.. baju masa zaman kolej laa.. nak masuk lengan pon dah sesak.. inikan pulak kalau pakai satu badan.. haa.. boleh koyaklah baju tu jadinya kan.. sekarang boleh berbanggalah sikit.. dah boleh masuk baju lama tu.. tapi still ketatlah.. apa pon yang penting dah boleh sarung baju lama.. ini yang penting..
lagi best bila orang sekeliling tegur kita.. haa.. memang senyum sampai ke telinga lah.. akhirnya ada jugak orang perasan kita dah kurus sikit.. sikitlah… jadi laa.. dari takde kan.. actually masa start nak menguruskan badan awal bulan December tu.. memang dah turun about 3 kg rasanya dalam masa sebulan.. then, bulan Januari tu turun sekilo lagi.. start bulan feb, naik pulak kan.. naik 3kg.. “_” sedih sangat masa tu.. rasa macam dah takde harapan nak dapat badan dulu-dulu..
saya taknak lah kurus macam zaman belajar dulu.. tu semua tegur kata terlampau kurus dan tak lawa.. yang penting kena lawa ye! Hehehe… actually salah sendiri jugak, just kurangkan makan tapi tak exercise.. macam mana lah lemak nak terbakar kan? So, saya ambik inisiatif, buat senaman dalam rumah je.. buat sit up dan jugak jogging setempat dlm rumah.. haii.. nasiblah org bawah rumahku itu.. hahaha.. mesti bunyi macam nak runtuh.. lantak ler.. saya malas nak pergi taman tasik ke padang ke.. sebabnya tak berteman.. bahaya taw perempuan sorang-sorang.. (alasan!)

harap-harap dapat berat badan yang saya nak tu sebelum birthday saya bulan depan.. kiranya nak bagi gift kat diri sendiri lah.. ehh?? Hehehe..
pagi ni makeup sweet pink.. tak sehat pon kena makeup jugak.. kang ada yang lari tengok muka mayat hidup..
simple makeup by me..

4 ulasan:

LiNda berkata...

bagusnye...linda dlm proses mengurangkan berat badan juga ni. Hehe, tapi x sempat nk joging..juz wat sit up je pagi2

butterfly berkata...

agan-angan nak joging mmg selalu tak sempat kan..??

ain soofiyah berkata...

chaiyok2.! hehe

butterfly berkata...

terima kasih:)