2.5.12

Berfesyenlah mengikut Islam.


Semakin meningkat umur, semakin saya cuba untuk mengubah diri kea rah kebaikan. Saya sedar, tudung saya pakai ni melambangkan agama yang saya bawa, jadi pembawakkan diri dalam masyarakat sedikit sebanyak kena diperbetulkan.


Sebetulnya dari sekolah rendah saya dah tertarik untuk pakai tudung. Cuma time tu on off lah pakai tudung. Tapi kalau pergi jalan-jalan for sure saya suka pakai tudung, I don’t know why, maybe saya seang dengan memakai tudung dari kena mengemaskan rambut. Masuk tingkatan 1, Alhamdulillah kemana-mana saya pakai tudung. Dan saya dah tak selesa pakai t-shirt lengan penden dengan tudung. Saya terasa sesuatu yang pelik kalau buat macam tu. Saya tak cakap saya bagus. Saya pun masih banyak kelemahan diri sana-sini. Saya cuma belajar sedikit demi sedikit memperbaiki diri.


Ibubapa saya tak pernah paksa pakai tudung. Menyuruh tu ada, tapi semuanya tanpa paksaan. Saya lakukan semua ni ikhlas sebab Allah.


Saya harap satu hari nanti saya dapat pakai tudung dengan cara yang betul dalam Islam. Insya’allah. Itu doa saya.


 sumber google..;)


berfesyen tu boleh, tapi betul caranya. 


note to myself =)

2 ulasan:

zOeY zAu YaH berkata...

insyaallah sama2 kita berusaha menutup aurat dgn sempurna.

Cik Siti Hajar berkata...

insya'allah,,,


terharu nye! kak zoey komen my blog...