3.5.12

Fenomena Dena Bahrin dan pernikahannya.

Assalammualaikum..

Sekarang ni macam dah jadi fenomena perkahwinan di usia muda. Bagus sebab dapat mengelakkan masalah sosial yang dah makin teruk kat Malaysia malah di masalah ni dah merebak ke serata dunia kot. Maklumlah teknologi makin maju kan. Perangai manusia pun makin maju lah, tapi dari segi yang salah atau negatif.

Dan yang baru lepas bernikah adalah seorang blogger yang famous, Dena Bahrin (Klik ke blog beliau). Dia jadi terkenal setelah dia upload video bagaimana dia di lamar oleh seorang lelaki dalam youtube. video tersebut terus merebak. Sebab bagi kami yang belum di lamar ni, rasa sweet sangat dapat lamaran dari seorang lelaki dengan cara yang sopan.

 

Tengok video ni buat hati saya cair.

Dena deserve a good man for the rest of her life. From her blog, we can know that she is a nice girl. Twitter Dena juga selalu memberikan kata-kata inspirasi untuk kita buat baik. I adore this girl too much. Walaupun masih muda, tapi kata-kata dia tak melambangkan yang dia baru berusia 20tahun. Wanita yang baik untuk lelaki yang baik dan sebaliknya. Insya'allah kita yang lain akan dapat lelaki yang baik sebagai imam dalam hidup kita.

 

crop from her twitter


Girl, you are so lucky to have this man as your husband. Semoga Allah merahmati hubungan kamu berdua sehingga ke Jannah. Ameen.

Saya pernah dengar ustaz atau ustazah cakap "hanya orang yang terpilih je dapat kahwin muda sebab kahwin muda dapat bayak keberkatan".Renunglah sabda Rasulullah di bawah untuk kita semua.


Jabir bin Abdillah r.a. menyatakan Rasulullah bersabda: “Barang siapa di antara remaja berkahwin dalam usia muda, maka menangislah syaitan. Dan ia(syaitan) mengeluh: aduh celaka aku, agamanya telah terpelihara dari godaanku’.” (HR. Ibnu ‘Addi)

4 ulasan:

dhiera berkata...

kite pun rasa nak nanges dengan video tu~

zOeY zAu YaH berkata...

bertuahnya mereka ni kan..

fiQ'Ra berkata...

dena dgn husband dia, sgt2 sweet kan ;)

Uchi kay-f @hmad berkata...

oh dena bahrin iya namenya..

eh kamu? terima kasih masih jua view blog sya iya..