25.6.12

Majlis Perkahwinan kawan baik, ambik berkat =]

Assalammualaikum… Selamat pagi semua.. (waktu entri ditulis waktu pagi..)
harap maklum ni entri basi dan agak panjang… !
Bulan 5 dan 6 kan ramai yang mendirikan rumah tangga.. jadi banyak jugak undangan yang saya dapat.. boleh dikatakn every week pergi majlis kenduri kahwin ni.. one of my bestfriend pun bernikah pada 9 Jun yang lepas.. Mimah dan pasangannya Hezree.. Mimah ni satu sekolah dulu dengan saya.. then, after sekolah..kiteorang still contact-contact lagi.. memang rapat lah jugak dengan dia..
Tepat 2.45 petang kalau tak silap saya, dia sah menjadi seorang isteri.. sudah semestinya dia berdebar-debarkan? Saya pun terikut sama.. hahahaha… over minah ni.. Cuma time lafaz taklik tu tak rasa lah feel dia.. saya rasa feel lafaz taklik masa pernikahan sepupu saya dulu, Kak Nadiah.. memang menyentuh kalbu.. =] tapi terkesan dalam hati isi kandungan khutbah nikah yang dibacakan oleh tok kadi tersebut.. Mula-mula Mimah rilex je.. buat batal air sembahyang, penyerahan mas kahwin.. bila dia salam mak dia baru meleleh-leleh air mata dia.. tang ni saya rasa siapa yang melaluinya sahaja faham apa yang diaorang rasakan?


we bff =)



Mimah dan adik-adik beliau..
muka semua sama je.. senang nak kenal kalau kat luar...



berdebar menunggu saat itu...


alhamdulillah.. sah!!



ambik berkat kata orang... :)


saya temankan dia sebelum nikah sampai malam berinai.. memang rasa kepenatannya.. jadi pengantin pun penat weyhh… I wonder what if I being the bride? esoknya saya datang time dia tengah atas pelamin.. tak larat lah nak datang awal.. sebab malam sebelumnya tu sampai rumah pukul 12malam..lepas tu borak-borak dengan nenek saya sampai pukul 2 pagi kalau tak silap..esok pukul 10 pagi baru bangun.. tu pon dah kelam kabut.. sebab nak kena ambik kawan saya kat batu belah dengan meru… takut tak sempat tengok Mimah bersanding…

nice pose before majlis berinai...


selebetnya....! =.="

dan.. tingginya husband kau Mimah!

Malam berinai tema Arabian.. serius lawa sangat.. dan dan rasa nak kahwin jugak lah.. #ehhh.. hikhik:p kiranya perkahwinan kawan yang ni memang saya merasai kehangatannya jugaklah.. macam ayat novel dah ni..sebab dari nikah sampai ke berinai saya ada.. esonya sanding pun muka ni jugak yang ada.. Bersanding tema merah hitam.. gigih mencari balik baju kurung warna merah.. tapi takde campur warna hitam.. ahh.. takpe lah, janji ada merahnya.. hehehe.. semangat lebih!


tak clear lak pic ni.. yang clear keemukan saya! =.="


from left : pejort, wani, hezree, mimah, saya, aina

Bulan 7 ada lagi sorang kawan baik jugak nak naik pelamin.. yang ni bebetul jeles.. umur dia baru 22tahun kot.. =.=” tak sabar nak pergi wedding Wani pulak.. akan ku tunggu juga dari saat untuk diijabkabulkan.. nak dengar khutbah nikah lagi… =) Bride siap bagi saya kain lagi untuk pakai time majlis dia…


ni pun namanya amik berkat wani... hahaha....




5 ulasan:

sarah mohamad berkata...

Tema arabian tuuu, so jojess. Anyway thaniah untuk mimah =P

Cik Siti Hajar berkata...

mmg canteklaaa...

mimie berkata...

actually da lama kenal mimah ni, dia geng semeja masa sekolah rendah dulu.

anyway mimah mmg gojes dari dulu lagi, comel sokmo. sebab tu dari zaman sekolah lg da ramai peminat. hee :)

selamat pengantin baru mimah ^^,

Cik Siti Hajar berkata...

mimah memang femes dari sekolah... hahaha...

mdmZ berkata...

balas kunjungan..salam kenal.manis2 je gadis dalam pic nie...followed u.