21.12.12

Bilik tidur kena share.



Dulu, masa zaman sekolah rendah, selalu berangan nak ada bilik sendiri.. terpengaruh dari drama-drama kat tv laa.. hehehe:D  Masa rumah lama saya dulu ada 2 bilik je.. rumah kampung kan.. dulu ada 3 beradik je masa tu.. abah belikan katil 2tingkat tu.. tu pon bukan baru.. 2nd je.. tapi lama bertahan..sampai nak pindah pun ade lagi katil tu.. Cuma kami tak bawak ke rumah baru je..

Rumah sekarang ni pulak… ade 3 bilik.. tapi bilik yang paling kecik ibu buat stor dapur.. rumah je kecik but ade 2 peti ais kau.. rumah saya rumah flat kos rendah je.. jadi memang rumah setakat sekangkang kera je.. nak tak nak kena jugak share bilik.. pernah dulu suarakan pasal ni kat abah.. abah cakap “kalau nak bilik sendiri beli rumah sendiri..” haaaa.. makan dalam tak??? Dulu-dulu nak emo jugak.. nape tak boleh nak ada bilik sendiri kan? Kalau dengar kawan-kawan cerita kat sekolah.. dorang ada je bilik sendiri.. tak pun share 2 orang je.. saya kena share 5 orang..

Dah besar baru faham… betullah abah cakap.. kena beli rumah sendiri baru boleh dapat bilik sendiri.. =]

Kalau kat rumah saya memang malas nak mengemas rumah ni.. serius! Kalau memasak saya rela.. jadi…bilik saya adik yang selalu kemas.. bukan bilik saya lah.. bilik kami.. bilik pun kecik je.. tapi selalu jugak bersepah.. dulu ada jugak saya mengemas..tau lah kan kalau adik-adik kecik lagi.. baru kemas 5 minit..kang bersepah lagi.. sekarang ni walaupun adik yang bongsu dah nak masuk 13 tahun.. tapi bilik tetap bersepah dengan barang-barang die.. =.=”

Sekarang ni nak masuk umur 24 tahun…masih lagi tak beli rumah sendiri.. hehehe.. tapi tibe-tibe pasang angan-angan nak deco bilik..insya’allah next year nak beli sikit-sikit barang perhiasan bilik.. dan kena make sure adik tak buat sepah.. kang bilik dah cantik.. tapi sepah-sepah.. yang paling tak best pasal bilik saya, masa nak raya aritu ibu cat bilik warna negeri Selangor.. merah kuning….tak tahu lah kenapa dia cat warna macam tu.. kalau ikut kan hati saya.. saya pilih warna soft je.. macam lilac purple.. just nice..


comel kan??? luas pun luas..



simple.. tapi tak de warna sangat....


saya rasa nak cari katil 2 tingkat macam ni lah.. katil bawah besar dari katil atas.. sebab sekarang ni bilik saya ada katil bujang je.. yang tidu atas katil tu mestilah saya.. heheh... kakak sulung lah katakan.. adik lain tidur kat bawah je.. lagi pun katil macam ni jimatkan space kan??

saya cuma nak ada katil, almari baju je.. yang lain tak payahlah..tapi bilik sekarang dah ada 2 almari baju.. maklumlah.. adik beradik semua perempuan.... :)


mudah-mudahan tercapai lah angan-angan ni..  
  

 

4 ulasan:

CikZaniff berkata...

lawanya bilik tidur tu..bila nk dpt rumah sendiri kan..heee

Cik Siti Hajar berkata...

insya'allah 1 ari nanti...=]

aii ♥ berkata...

yg kat atas skali tu lawa..

Cik Siti Hajar berkata...

cantik kan???? hehehe:)