6.12.12

Jauh pun tak susahkan korang!!



Jarak bukanlah sesuatu yang mustahil bagi saya.. ramai yang mempersoalkan jarak rumah dengan ofis.. saya tinggal di Klang dan bekerja di Damansara.. iyea.. bagi orang yang tahu mesti cakap jauhkan? Dengan traffic yang memang confim jammed everyday.. but I don’t mind at all.. sebab saya suka dengan pekerjaan saya..

Parents saya pun tak kisah.. adik saya kerja lagi jauh dari saya.. pun my paents tak kisah.. sebab kita cari rezeki kan?? Bukan rezeki datang cari kita..

Sesetengah yang duk asyik nak ulang.. “jauhnya..” ehh.. bukan korang yang kena drive kan?? So, ape kes asyik nak duk ulang benda yang sama?? Sakit pulak hati kitew…. Annoying tau..

Hari yang saya lalui memang agak panjang.. pukul 6.45pagi dah kena keluar dari rumah.. dan sampai rumah balik dalam pukul 7malam itu pun kalau jalan tak berapa nak jem… kalau hujan confirm Jalan jem giloss kan.. haa..dekat pukul 8malam baru saya sampai rumah.. so, masa saya weekdays memang banyak dihabiskan di atas jalan raya.. belum masuk saya pergi merewang kemana-mana lagi kan…

Tapi balik kerja jarang sekali saya pergi kemana-mana.. sebab dah letih kan.. kalau nak cari barang ke tak pun tekak mengada-ngada nak makan something… saya pergi lah.. kalau suka-suka..memang taklah.. baiklah berehat kat rumah..

Weekdays waktu tidur saya dalam 10.30 malam.. paling lewat pun pukul 11 malam.. tapi kekadang bila terlampau penat.. pukul 8.30malam dah beradu dah.. huhuhu:p


But I never complain at all.. sebab saya sendiri yang pilih dan terima kerja disini..

5 ulasan:

Rara Nasiha berkata...

samalah kita. jarak tmpt kerja dgn rumah jauh. tp dah rezeki kat sini kan, terima je :)

miszgarfien berkata...

mereka tak kan faham dengan ape yg kita rasa...lgpun, kita x susahkan sesapa kan....dh 3 tahun ulang alik klang-kl-klang...dh lali...hehe

Cik Siti Hajar berkata...

Rara : kan... terima je dgn hati terbuka...


ein : kita dah lali..rasa dekat je kan???

azian abdullah berkata...

kalau nak sewa rumah yg dekat dgn opis pun, kos lagi... baik balik rumah sendiri. jauh pun jauh lah! plus, mak masak sedap... ;)

Cik Siti Hajar berkata...

betul.. kos sewa kat sini mmg tggi.. lg murah ulang alik...