11.1.13

Holiday in 2013

Tahun 2013 ni saya ada beberapa plan untuk pergi bercuti.. meleburkan duit.. acah-acah banyak je kan duit saya ni? hahaha =) so, ada beberapa plan yang dah di buat.. nak pergi tempat murah-murah je.. sebab 2013 berazam untuk memperbanyakkan saving.. yelah, umur nak masuk 24tahun..saving kemain ciput.. dasar suka menghabiskan duit saya ni..




Insya'allah bulan Mac nanti akan ke Singapore..nak pergi USS ni haa.. kemain dengar orang cerita sampai melopong mulut ni.. hahaha.. sebenarnya plan nak pergi bulan Disember lepas.. tapi sebabkan tak menyimpan untuk ke sana..jadi kita postpone lah yer.. bulan Mac ni emmang kena pergi.. sebab iolls jeles dengan korang-korang yang dah pergi... mula-mula nak pergi alone je.. yelah, nak ajak sape.. teman-teman bekerja dan ada yang takde passport.. sekali ada sorang kakak ni nak ikut...saya okey je.. 


selain tempat ni.. saya fikir nak cuti-cuti Malaysia.. macam nak pergi Pahang dan Terengganu.. tapi tu tak de detail plan lagi.. baru fikir je.. harap-harap menjadi lah.. 



nak pergi sini...
Bukit Tingggi, Pahang.


biarpun orang cakap ni tempat honeymoon.. ahh.. tak pedulik.. saya nak pergi jugak even tak berhoneymoon.. hehehe.. yang ni nak pergi balik hari je.. sebab orang cakap kawasan dia tak besar mana pun.. sehari dah cukup nak pusing-pusing kat sini... yang ni kena pergi berteman.. kalau tak.. sape nak tangkap gambar saya? hihihi :)

Nenek saya kata.. masa bujang lah nak kemana-mana.. nanti dah kahwin mesti payah nak bergerak kan?  saya ingat lagi.. dulu pernah tanya abah..bila nak pergi bercuti? abah jawab.. nanti dah kerja, ada duit sendiri.. pergilah mana nak pun..  jadi, sekarang ni bagi saya masa yang amat sesuai sekali.. cuma kena behave je.. jangan terlampau seronok...

doakan rancangan saya menjadi ye... :)



3 ulasan:

CikZaniff berkata...

bestnya leh p bercuti cmtu..janji ade duit kan..kalo xde duit..aptb la kann..hihi

cik nur berkata...

wahh best nyer nur tak leh nak gi mana2 sbb nyer banyak mau simpan duit hehehe :)

dhiera berkata...

tahun ni pun kite plan nak pergi 2 tempat ni!