13.3.13

demam yang on off

sejak dari minggu lepas.. saya kena demam.. tapi on off.... hari ahad demam kaw-kaw.. hari isnin pagi dah okey.. lepas tu rabu dan khamis start demam balik.. tapi demam dia bukan demam biasa tu.. demam jenis sakit urat sendi.. menggigil-gigil... kalau jalan memang rasa nak pitam...

last demam hari sabtu, lepas tu semalam kena balik.. pukul 4petang tu saya duk menahan sejuk.. saya ingatkan sebab hujan.. semalam damansara hujan teruk.. tapi bila time nak balik tu... Ya Allah, tak tertanggung sakitnya.. sakit sendi semua ada.. drive pun 60km/j je.. saya betul-betul tawakal.. apa nak jadi semua berserah pada Allah..

balik semalam sempat singgah watson, beli cool fever.. saya rasa saya ambil paket untuk dewasa.. tapi bila sampai rumah, paket kanak-kanak.. ciss! tapi pakai je lah.. pakai pukul 7.30malam.. pukul 9 malam badan dah panas dah.. siap berpeluh.. pagi ni bangun okey je.. takde rasa sakit ke apa.. sekarang ni, 4petang, mula dah menggigil.. sakit sendi dan telinga berdengung... haishh.. nak mc memang tak dapat.. minggu ni banyak projek dateline.. dan saya tak boleh nak harapkan sesiapa...

kejap lagi pukul 4.30petang saya nak jalan pergi klinik... harap-harap takde apa-apa lah.. risau jugak ni...

1 ulasan:

eimah siti berkata...

awk better gi check kat doktor...sbb demam on n off ni bkn leh buat main2...blh jadi malaria....pegi check k...=)