4.3.13

Review Aroma Ikan Bakar, Jeram



Alhamdulillah, saya rasa lega sangat sebab FB Fake tu dah di tutup by Facebook.. jadi tak payah nak risau lagi… 


Meh nak cerita pengalaman makan di Jeram Aroma Ikan Bakar.. saya tahu restoran ni well known pada penduduk area Selangor dan KL.. memang full je, lagi-lagi kalau tak weekend.. sabtu lepas makcik pergi bawak nenek makan kat sana, dia pulak tak reserved.. as a result, kena tunggu 2 jam sebelum dapat meja.. phewww!! Nasib baik saya tak follow sekali..

Saya pergi makan kat Jeram ni bulan lepas.. jangan tanya exactly date.. memang lupa sungguh.. hehehe.. asyik lupa je nak review di sini..

For me makanan kat sini tak menepati citarasa tekak saya.. lagi sedap kat Umbai Melaka.. 

mula-mula pilih lauk yang kita nak makan....


ni hasil tangkapan saya... :)


Malam tu menu, sup ketam, udang butter prawn, ikan bakar, ikan 3 rasa, sotong goreng tepung dan…. Lagi satu ni saya lupa nama dia.. sebab 1st time makan.. sup ketam tu.. biasa je.. ketam dah takde manisnya.. ketam kalau fresh, dia memang ada manis yang tersendiri.. same goes with butter prawn.. memang takde special nya.. ikan bakar pulak masin.. boleh dikatakan semuanya masin lah.. sotong goreng tepung tu pun biasa je.. 



ni menu kami malam tu...


apa erk nama binatang ni?
saya tak suka rasa dia..
 macam rasa getah je..
 


sup ketam yang masin..

ikan pari bakar yang tak berapa nak masak..
isi dia still warna merah-merah..

Pendek kata, tak berbaloi datang jauh-jauh makan kat sini… sebab rasa makanannya memang hampeh ye.. sorry pada owner Jeram Aroma Ikan Bakar.. maybe kena tukar tukang masak.. yelah, kita bayar mahal-mahal after that dapat rasa yang hampeh.. marah tak?? Nasib baik bukan saya yang bayar… kalau saya yang bayar, mahu membebel 2hari pasal makanan tak sedap tu..


 1st time tahu pasal benda ni..
benda ni untuk pecahkan kulit ketam..
kan tak sopan kalau menggigit kat kedai..ececehhh.. padahal selalu buat!
muahaha=]




 ni dah penghabisannya yang masih tak habis...

pinggan tu saya punyalah..

sebagai penutup.. saya takkan pergi sini lagi... even my nenek pun cakap camtu tau.. 





3 ulasan:

dhiera berkata...

ramai cakap sedap. dah macam ni, memang tak kan datang ke sini la gamak ye~

ساريده سنين berkata...

Salam..

Dah lama tk dtg Jeram menikmati keindahan pantai dan makan ikan bakar..

miszgarfien berkata...

nape x pegi yg lg 1....aroma ikan bakar tu baru...jln straight je nnt nmpk pintu gerbang utk ikan bakar yg lg 1...situ ok sikit..selalu mkn situ je