22.4.13

Satay Station Ampang

ada satu hari tu, saya nak tengok movie GIJOE.. tiket pukul 9.50malam.. weekend pulak.. kawan saya cakap siap sekarang.. saya dengan semangat lah bersiap kan... sampai je depan TGV tu.. line kemain panjang uolls.. adehh... semua pakat-pakat tengok wayang malam tu kan.. call kawan keje TGV dia cuti pulak.. jadi dengan rela hatinya kami beratur.. 
 
sampai je kat depan kaunter.. tiket pukul 9.50 tu ada tapi bersepah-sepah..maksudnya takde yang boleh duduk 2orang sekali.. saya pulak semenjak masuk fasa umur matang ni.. tak suka nak tengok midnight movie.. kang berdengkur dalam tu.. dalam hati saya.. takkan nak balik kot? semangat saya bersiap tau..  
 
sekali kawan saya tanya "kita pergi makan satay nak?" laju-laju jawab "nak!" hahahaha... pasal makan memang saya tak pernah tolak unless perut bebetul full...

terus berdesup kami pergi ke Ampang... dari Klang ke Ampang semata-mata demi satay... I tak kisah sebab bukan I yang drive.. hewhewhew:p 

tapi tak rugi drive jejauh.. sedap bangat weh satay dia..


Satay Station ^_^



gemuk-gemuk satay dia..

susunan satay dia.. daging - lemak - daging

tang ada lemak tu memang saya suka!


sup daging marveles...

kawan saya suggest try sup daging dia..

yeahh!! memang sedap..lain dari yang lain..
masam ada pedas ada.. tak payah letak cili kicap lagi... 
kalau demam pekena sup daging ni memang best!



berasap-asap sup tu kan...



air epal asam boi feveret saya...
 


kasi korang terliur...


landmark dia, dari ampang point tu straight je.. nanti korang nampak belah kiri korang... kedai tutup pukul 12malam..  kalau tak silap saya cawangan kat shah alam pun ada juga.. berdekatan dengan plaza masalam.. tapi saya tak pernah kesana lagi... 



3 ulasan:

jeBateja berkata...

den minat mug dia....leh beli ke mug dia tu...??

sarah mohamad berkata...

dekat shah alam pun adaaaa yay! boleh try nanti. tengokkan satay dia gemok2 jeeeee nampak sedappp hiksss nyummsss

Chekgu BaniHassim berkata...

satu lagi pilihan selain sate samuri.
satay hut kt tanjung krg pun besh jugakk... :)