1.8.13

Khamis Pertama dan TerakhirAssalammualaikum Ogos..

Khamis pertama di bulan Ogos dan kemungkinan Khamis terakhir di bulan Ramadhan.. Ya Allah, kejapnya bulan seribu rahmat ni nak pergi meninggal kan kita.. sedih rasanya bila mengenangkan tak banyak amal yang saya lakukan di bulan ini..

Bila orang nak samakan kehidupan kita dengan dia.. kita mesti tak suka kan? Setiap manusia tu punya kehidupan yang berbeza kerana takdir itu ditulis oleh Allah.. susah ke nak faham kenyataan tu? Muak dengan sikap manusia yang suka membandingkan ni.. kalau semua orang punya takdir yang sama, maka bosanlah bumi ni.. saya semakin jelak dengan orang yang suka membuat perbandingan ni..

Kadang-kala kita perlukan suasana yang sunyi dan sepi untuk bersendirian..bukan kerana kita sedih, tapi kita kena bagi sedikit masa pada diri sendiri untuk berehat. 

cerita persiapan raya? selalunya orang yang dah ada family je cerita pasal raya ni..macam saya yang bujang ni.. takde persiapan apa pun.. setiap tahun keluarga saya simple je.. baju raya sepasang seorang, kuih raya buat sendiri. almaklumlah, kami takde kampung. maka, raya tu bagi kami takde rasa seronok sangat. kalau masa kanak-kanak memang seronok kan nak sambut raya ni? 

Tiada ulasan: