13.1.14

Kisah Diet #4 - Lompat Bintang

Masa mula-mula diet dulu.. setiap hari saya buat workout follow youtube.. walaupun tak ikut secara teratur..tapi still ada lah jugak.. yelah, video tu 15 minit buat cardio.. kita baru buat 5 minit dah sesak nafas hoit... hahahaha... sekarang ada improvement in term of stamina.. actually sebab kita ni tak biasa bersenam.. sebab tu jadi macam tu..

Sekarang ni malas pulak dah... ceh.. mentang-mentang dah dapat berat ideal.. boleh pulak kau malas kan? tapi masih tak dapat mencapai berat yang di idamkan.. kalau malas macam mana pun.. saya akan buat lompat bintang... takdelah lama mana.. tapi sekurang-kurang nya bagi kita berpeluh.. lepas tu, sebelum tidur saya akan buat squat dalam 15 - 20 kali dan di akhiri dengan plank.. squat dan plank kita cite lain kali eh.. 

Salah satu cara untuk mengurangkan berat badan adalah dengan melakukan lompat bintang.. bila kita buat lompat bintang..kita boleh rasa heart beat kita laju.. dan kadar penafasan kita pun meningkat.. ini akan membolehkan badan kita membakar lebih banyak kalori dari biasa.. saya kalau buat lompat bintang tu, sampai saya dapat rasa herat beat saya laju.. bila heart beat laju, kalau masa ni korang dah penat, korang boleh buat lari setempat.. dan buat balik lompat bintang tu.. percayalah, peluh akan membasahi seluruh tubuh.. =)
 
Studies show that jacks burn 100 calories for every 10 minutes of intense jumping when done by a 165-pound person. If done in 10-minute increments of jumping jacks, three times a week, a person can lose an extra pound every 11 or 12 days without changing the person’s diet. - sumber : looplane.comLatest pic of me..

Kanan : camera 360 , Kiri : camera biasa (test kamera smartfon adik)

Orang kata pipi saya cengkung.. tapi sebenarnya tak yer.. kalau tengok depan-depan masih lagi ada pipi.. tapi memang boleh nampak lah pipi tu mengecut.. kata sepupu saya, memang keturunan pipi bulat.. hehehehe.. agaknya lah kot.. tengok pipi adik saya tu..  ni pic sabtu lepas.. tengok tu.. pipi masih bulat.. 
ni pun kamera biasa.. 
sejak makan vitamin C..
kulit muka jadi sekata..
suka!!

 tapi sekarang ni dah jarang ber lompat bintang... iskkkkkkkk... lupa daratan!!3 ulasan:

nabilah_2908 berkata...

myb pipi nampak cengkung sebab awak buat mulut macam tu..

nice...buat diet apa? :)

Cik Siti Hajar berkata...

buat eat clean je..

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

yui pun skg lompat bintang yg sng n squat..

plank tu alolooo..jenuhhh.