19.5.14

Duit aku tapi kau yang terasa beban..

Assalammualaikum..

selamat pagi Isnin.. wah.. bersemangat gitu.. padahal blog dah lama bersawang...

nak mengadu sikit harini...

saya memang kerja jauh.. jarak 30km dari rumah.. pergi balik dah 60km kan? tapi please lah... stop kira-kira kan perbelanjaan saya berulang alik tu boleh tak?

saya tahu... duit memang mengalir macam air bila kita gunakan kenderaan.. in fact, setiap KM tu memang duit mengalir je.. toll pergi balik dah RM6.. total up to RM110 sebulan.. but please.. jangan asyik cakap kat saya.. banyak nya duit guna untuk ke tempat kerja..

rezeki saya di sini.. ramai cakap.. cari lah kerja dekat sikit.. kalau dapat kerja dekat dengan rumah..memang saya bersyukur sangat! tapi takde rezeki di sana.. kalau tak berbaloi dengan duit yang dikeluarkan untuk ke tempat kerja.. memang saya dah resign.. 

takkan setiap sen saya dapat setiap sen saya keluarkan.. nak kena share dengan orang... aduhai.. please lah yer... penat dah nak dengar ayat yang sama berulang kali... tiap kali orang berkata.. tiap kali jugak daku kena bermanis muka.. padahal dalam hati terbakar tahu..


Have a nice day!! :)

nnt update lagi..

1 ulasan:

ct cheery berkata...

alahai..mulut orang biasalah..sabor jelah!!suka sangat nak bergosip.sampai isu ulang alik keje pun nak gosip? betoi..rezki kita jauh dari rumah nak buat mcm mana..orang lain cakap senang lah..yang nanggungnya kita. yang nak g cari keje dekat rumah tu kita..sibok jer!!hihi terpanjang plak komen :)