8.12.14

tunjuk rasa bahagia atau simpan?

kita ni manusia biasa.. perasaan cemburu, hasad dengki mesti ada.. cuma membezakan macam mana kita nak kawal perasaan tu semua. lagi-lagi bila berhadapan dengan manusia yang suka menunjuk kebahagiaan dia.. wah... macam kau seorang je bahagia dalam dunia ni... dulu saya rasa macam, alaa.. biasalah dorang menunjuk macam ni.. bukan apa, konon nak share kegembiraan dorang...

tapi...!!!

kau jangan lupa yer... tak semua orang bernasib baik.. tak semua orang beruntung... jadi, dengan menunjuk kebahagiaan korang tu mengundang rasa morale down bagi mereka.. 

selepas di fikir-fikirkan...

tak perlu tunjuk bahagia pada mata manusia lain.. sebab hati kita yang rasa.. bahagia tu biar kita je rasa nikmatnya...

sesekali mungkin boleh di kongsi.. tapi jangan lah 24 jam nak berkongsi.. orang lain pun boleh muak.. boleh menyampah...

saya sendiri orang yang kuat cemburu...

kihkihkih:p

4 ulasan:

Nur Inani berkata...

ada masa biarlah kita simpan sorang bahagia tu ^_^

Chekgu BaniHassim berkata...

ada masa simpan, ada masa ada hal yg boleh dikongsi...
tapi selalunya kita berkongsi atas rasa kepuasan hati....

aquarius morius berkata...

Blogwalking sambil baca entri. :)

Aquarius recently post : Bagaimana akhirnya saya berjaya atasi masalah rambut gugur

Sabrina SA berkata...

betul tu kak.. kadang2 memang naik meluat juga lah bila tengok seseorang ni asyik post kan kebahagiaan dia kat semua orang.. mula2 okay lah jugak, tp kalau dah tiap hari, rasa nk muntah pun ada..