13.8.15

Adik Kita Dah Kahwin.

Assalammualaikum...

Kejap je dah sampai ke hari khamis.. Kejap je dah habis Syawal.. kan? macam baru je sambut raya.. 

2 minggu lepas raya, family saya buat Majlis Perkahwinan adik saya yang ke-2.. dia dah nikah bulan 3 haritu.. yang ni kira reception kata ong puteh... hihihi;p husband dia orang KL je..

sebabkan ni 1st wedding event dalam family saya.. jadi memang ada huru-hara nya... starting dari awal puasa memang terasa huru-hara nya rumah kami.. dengan penat tak tertanggung rasa nya... ni pun tengah carik2 promo kat Groupon... nak snagat pergi spa.. 


ni gambar masa nikah...
dia nikah pukul 10 ke 11 macam tu...

lepas habis nikah, pengantin pergi tangkap gambar..
sampai lah nak dekat zohor..
abah nak pergi masjid, terus dia tukar baju melayu dia..
sebabnya dah berpeluh-peluh..
tu jadi gambar rare macam ni...
yang adik beradik lain pakai baju saya..
kemain masing-masing bukak almari baju saya, pilih baju macam kat kedai..
siap tudung sekali kau...

saya share gambar ni dengan bff..
ada yang komen : " semua ni bukan baju kau ke?"
muahahahaha... dia siap boleh perasan..

2hb August Majlis Persandingan..
takde lah bersanding apa pun.. renjis-renjis semua takde..
cuma berarak je.. meraikan pengantin kata orang..

Adik ipar saya jenis tegap dan tinggi.. jenuh dorang carik baju yang boleh muat untuk dia.. hahahaha.. siap alter besarkan seluar sehari sebelum majlis..


adik saya pun jenis rangka besar...
tapi berdiri sebelah husband dia..
bolehlah kiteorang cakap dia kurus..
kahkahkah:p




baju sedondon ni beli kat Plaza Alam Sentral..
masa tu nak carik baju raya..
jumpa yang macam ni, berkenan terus beli..
bila cerita kat makcik-makcik saya.. baju dorang lagi hebat..
bling bling bagai... ibu suruh saya cari baju lain..
tapi saya buat pekak je.. hahaha..
dah beli kan? pakai je lah... 
pasrah lah ibu..


flower crown ni order dari ig: jennkadir
memang dari awal dah terfikir nak pakai flower crown..
tapi bz gilerrrr... sampailah Aina whatsapp..
sebab dia order flower crown untuk dinner dia.. 
saya kirimkan order sekali.. bila dia tanya ada contoh design tak?
saya cakap je.. ikut suka kau design macam mana pun...
malas nak fikir dah.. 

the best part is..
orang tanya "mana anak akak yang lain?"
ibu boleh jawab dengan confident "yang pakai tanjak tu semua anak akak"

hahahahahahaha...
sakit perut saya gelak...


my family..


siblings

diam tak diam 5 bulan jugak saya ada adik ipar..
memang janggal.. sampai lah sekarang ni haa...

yang penting kakak ipar lagi muda dari adik ipar...

dulu saya berangan nanti kawin nak pakai baju purple kuning ni..
tapi adik saya dah pakai dulu..
jadi kita fikirkan lah kaler yang lain ye..

fikirkan tema.. calonnya mana weh?
**terdiam**


:)


2 ulasan:

Dilaella Ella berkata...

pakai tanjak hehe..Tanhiah untuk adik siti, moga berkekalan hingga ke jannah ^^

safurara berkata...

tahniah utk adik CT.