26.11.15

Short Vacation to Grand Lexis, Port Dickson Part 1

Last week saya pergi bercuti ke PD.. orang lain dengar bercuti ke PD terus buat muka eeeuuuwwww.. PD je kau pergi? ehhhh... halooooooooooooooooo... memang lah pergi PD je pun.. tapi hotel yang saya book ni best...

memang dari awal tahun kan plan nak bercuti.. tapi apa kan daya.. manusia hanya mampu merancang.. Tuhan yang menentukan.. #cliche so, plan dengan bff.. kita kena jugak pergi mana-mana.. just for have fun and rest.. so, decide pergi PD sebab dekat dan hotel tu sendiri yang buat kiteorang nak sangat ke sana.. 

kebetulan, last week ada company event.. 2 hari direct.. memang tak cukup rest dan penat nya Tuhan je yang tahu.. sampai kan masa on the way balik rumah dari meeting.. mata boleh terkatup sambil drive.. fuhhhh.. level energy negative.. memang tak sabar sangat nak rest..

dari klang around 11 pagi macam tu... sampai PD around 2 kot? terus cari tempat makan.. memang saya dah google siap-siap.. untuk lunch makan di Nasi Kukus Ayam Panggang Cowboy.. nak ke sini.. korang ikut sign board ke Teluk Kemang.. Dari Bulatan tu kan.. dalam 10 minit je dah jumpa kedai ni.. belah kiri korang.. nak lagi senang guna waze.. InsyaAllah tak sesat... heee~~



tuan tanah kedaung...




gambar makanan?? nan ado~~

lapar sangat.. terus makan..
1 set nasi kukus ; ayam 1/4, sup, nasi, sambal = RM6

murah kan?
tapi air ada 2 jenis..
epal dan tembikai..

masa saya datang, epal dah habis.. tinggal tembikai.. saya memang tak minum tembikai...
1 jug air RM10..

after that terus cari hotel.. saya book Grand Lexis Hotel..





ini yang paling menguja kan...

room type : Sky Pool Villa - RM869 including breakfast for 2 person...
private pool ni paling menguja kan kami tau..
maklumlah.. aurat terjaga kan..
dan 24 jam kau boleh berendam..
sampai kecut-kecut badan..
muahahaha..





bawah tu tak tau room type apa..
kiteorang boleh intai orang yang berendam..
hehehe:D
sebab bilik saya atas kan...

nanti sambung lagi.................








2 ulasan:

♥ Momma Zulaikha ♥ berkata...

Wah, best nya g vacation. Sy and kawan2 pon plan bulan 6 tahun depan tp nak g melaka. Kemain plan. Masa tu puasa pulak. Yela, Kita hanya mampu merancang. Last2 xjadi plan tu. best nya awak g PD. Bole la nt sy suggest kt kawan sy. Hehe!

yong norliza berkata...

wah...bestnyaaaa
pasni leh terjah sini plak~