5.7.09

my job during holiday

cuti sem nie aku bz ngn keje…masuk kul 12 tgh hari..balek kul 12 mlm..adoi..pnt…but i was really hepy..dan aku puas dgn apa yg aku wat..dr aku duk melepak kat uma..membesarkan bdn aku je…baek aku keje..dpt gak dwet octopusemoticonn x laah bosan sgt kan…aku juz bosan dgn perangai jelik manusia…huh! klu korang keje mcm aku nie…hari2 leh tgk ragam manusia yg berbeza dan pelik2…kdg2..yg terlebih jelik tu..nak je aku kasi smackdown! bru mereka2 nie taw yg org dh menyampah ngn sikap jelik dieorg tu!smile_angry

keje aku as “crew” in mcd..not easy like what u all see…juz service customer than serve them with the delicious and hot food…not easy like that…let me tell u all the true thing..klu korang beli mknn kat mcd..korang akan dgr ayat ini…


      hello sir/madam..welcome to mcdonalds.. 
      do u want to change  to large set? just add RM1.20..
       any dessert for u? sundae chocolate?
       i repeat ur order..then, the price is RM…
       thanks u sir'/madam..enjoy ur meal…

**pic atas tu..crew terbaek..akhmal**

tu laa ayat yg korang akan dgr bile korang beli mknn kat mcd..x caye..g laa mcd skrg..rakam erkk pe yg crew to ckp kt korang..

nmpak mcm sng je kan..but the real things is..the facts that all the crew must follow this rules when we serve the customer..


  mesti service customer within 1minute or 60seconds… 
   mesti greet customer..
   suggest the large set and dessert.arrange the food properly...
   then, give the closing greet..
   during serve the customer u must smile alwayz to them!

klu skrg nie..mcd de promotion during lunch hour (12pm-3pm)..mase time nie..mmg kteorg rse mcm ngah berperang kat medan perang..kena melayan pelbagai ragam pelanggan dan kena capai target yg d berikan manager..klu x..huh! membebel laa manager2 aku tu…setiap hari target yg berbeza tuk dicapai..n..korang ingat senang nk berlakon dgn senyuman even korang ngah bad mood or pada customer  menjengkelkan korang ngn perangai yg x semegah langsung! even diaorg tu berpelajaran, berjawatan tggi..tp perangai!..huh! memeningkan pale je taw x! kerokeroppiemoticon

so..who think is easy being a crew of mcd??octopusemoticon

even..sume ni memenat kan aku..then give me a lot of pressure..but..i really hepy..sbb..bile apa yg d target tu..dpt di capai..mmg best gile..puas ati sgt2 taw..so, pade yg tnye aku pe aku wat time cuti sem nie…nie laa jawapan nye…aku dh jd crew mcd nie..almost 3years…n i hepy kerokeroppiemoticonbeing part of them..

 

 

 

 

time blek keje…

 

 

 

 

 

 

time break..

 

 

 

 

 

 

 

 

ni time mcd dh ttup..kne bersihkan ye!!

 

 

 

kazidoraemoticon

3 ulasan:

ShuSyi berkata...

cyg cmner msukkan pic senget2 tu ek?

butterfly berkata...

pic senget2??
i sengetkan laa...
editting..

ShuSyi berkata...

editing by?