19.1.10

bergaduh berebutkan lelaki?

perempuan berebutkan lelaki? wah..memang bestkan kalau tengok pergaduhan macam tu..lagi-lagi kalau bergaduh depan orang ramai..fuhh…memang beranilah perempuan tu..zaman sekarang ni..budak-budak yang pakai baju sekolah tu..memang selalu je aku tengok macam tu..gaduh nak bawak geng..apa kes?? gaduh lah sorang-sorang..barulah betul..

bagi aku..kalau perempuan tu..setakat baru couple dengan lelaki tu..tak samapi 6bulan lak tu..tup..tup..lelaki tu ade perempuan lain..kalau aku kat tempat perempuan ni..aku just marahkan lelaki ni..sebab..kalau dia tak melayan perempuan lain..tak mungkin benda macam ni terjadi...aku biarkan je..takde masa aku nak pergi tumbuk ke..tarik rambut perempuan tu ke..baik aku cari lelaki lain..biarkan je diaorang tu..tak kuasa aku berebutkan lelaki yang baru tak sampai 6bulan aku couple..

tapi kalau dah setahun nak ke dua tahun tempoh perhubungan tu..waa..ni yang bikin hati panaskan? yelah..dah setahun baru kau nak wat perangaikan..mulut cakap sayang..hati macam bangang! bagi aku..tengok keadaan..kalau betul perempuan tu yang mulakan dulu..please..aku memang betul nak jumpa perempuan tu..aku akan face to face dengan perempuan tu..without the men between our discussion..biar aku slow talk sikit dengan perempuan tu..basuh sikit pale otak dia tu..apa masalahnya..tapi kalau lelaki tu tak benarkan..tolonglah bagi die kesedaran..suruh dia pilih siapa..antara gf dia atau girl tu..kalau dia pilih kita..tapi still lagi ada relation dengan perempuan tu..memang masalahlah..dua-dua aku hentuk kepala kang..

kalau kes-kes macam ni..sama ada lelaki tu yang menggatal kat perempuan lain..atau perempuan tu usha lelaki tu..kalau dia tak tahu lelaki tu ada gf..it’s ok..lelaki tu macamlah takde mulut nak bagitahu..yang dia ade gf..tapi kalau dah lelaki tu bagitahu..tapi perempuan tu..still nak gedik-gedik..tak payahlah layankan? ni dah tahu perempuan tu syok kat dia..pastu siap tak kisah lagi walaupun lelaki tu ade gf..lagi nak layan..apa kau fikir kau tu hensem sangat ke? macho lah tu..sebab ramai perempuan tergila-gila kat kau! kau tak reti nak putuskan dulu relationsgip baru buat another relationship..? memang aku nak tojol je kepala lelaki perasan hebat ni..dengan perempuan tak tahu malu..amik hak orang..

tapi..if my relationship with mylurve have this kind of problem..aku rasa..aku tinggalkan je mylurve..because..aku bukan jenis yang macam tu..nak berebut-berebut lelaki ni..nak-nak aku bukannya ada ikatan yang sahkan? kalau aku gaduh sana sini..tapi mylurve kahwin dengan orang lain..penat aku je gaduh rebutkan dia..kalau dia dah jadi tunang aku..aku tak kisah..aku boleh perjuangkan jugak habis-habisan sebab time tu.separuh dari diri mylurve adalah hak aku..bila dah nikah..barulah hak mutlak bagi aku kan? kalau dah jadi hak mutlak ni..tengoklah sini..siapa berani kacau..meh aku bagi penyepak laju-laju..

kalau lelaki berdiam diri melihat pergaduhan berlaku kerana dia..sebab berebutkan diri dia tu..dia tu lelaki DAYUS!

17 ulasan:

asna cute berkata...

ish.. budk xmtg jer tue gadoh sbb lelaki. klu dh jd suami isteri lain. klu bru couple nk gado psl laki.. ishhh childish lg la fikiran dia tue...

zella berkata...

ppuan xmatang je nk rebut2 lelaki mcm tu.. pcayalah.. lainlah kalau dh kawen then ade org ketiga maybe akn bergaduh la tp tgk gak la klu lelaki itu mmg baik...worth it la klu bergaduh utk dia tp klu lelaki tu hampeh,baik cr yg lain je...

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ berkata...

ko suh la sape2 ngurat pakwe ko~
takpon
ko suh la bf ko tu usha gadis2 yg lae cantek n memantul dri ko

butterfly berkata...

asna cute
taw xpe..mmg childish lg...=]

zella
betul3..klu dh kawen lain cite kan?

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠
ishhh...kp ni..xde penyakit nak wat pe aku cari penyakit? aduhai..

Cik Cookie berkata...

haruskah simbah ngn cuka getah?

butterfly berkata...

nak simbah kat lelaki ke perempuan CC??

TAraNtuLAH berkata...

tak baik gado2. leh settle cara baik..gadoh jalan terakhir..

butterfly berkata...

i x ckp pon i nk gadoh lorh..
:P

Uruchimaru @ kf berkata...

hee x campur aaa!

Rara berkata...

xelok gdoh2 sbb laki..better b'alah jela..ad jdoh xkmne pn kn.. :)

farhana afri berkata...

kalu seseorang laki tu betol2 sayang kita, dea xkan cari laen.. kalu nana, nana tggl jer laki tu,, xkisah la da baper lame kita kapel.. sebb after dea wat pangai, samapi ble2 nana susah nak caya dea dah... huhuuu

~eZmALiZa~ berkata...

huh..for me, pompuan yg budus je wat ceni..cume jgn la jadi pmpn yg xde maruah semate2 nk berebot laki..wakakaka.. :D buwok tol perangai..btw, nice post dear..keep it up..i like.. :)

violetless berkata...

sy cakap bebaik je ngan pompuan tu..n nak tau tul ke dia kapel..n yes!she admit...

n then sy tgglkan jantan tak guna tu terus..hahah...

i'm not the one who terhegeh2 pertahan hubungan yang sia2..

maisyara pot! pot! berkata...

laki mcm ney ssah na wt suami daaa... pmpuan tu pown mlampau gedik2.. mcm laki tu sowg kt dunia ni.. sengal... hahaha..

butterfly berkata...

Uruchimaru @ kf
kena campor jugek!

Rara
yup..btul2..lau de jodoh tak kemana lah..

farhana afri
sekali kepercayaan dimainkan..mmg ssh nk dipulihkan..

~eZmALiZa~
thx my dear..

violetless
iyo..mmg tgglkan jerk!

maisyara pot! pot!
hak org jugak yg die suke..nk wat cam ne?

@ku d! sin!e berkata...

jar..aku penah gak cmtuh
face 2 face..
tp x la gado2..
slow talk ckp bek2..
haha..menyama jd sepupu lagi..
pompuan 2 ckp suke laki
aku dr pkwe dier..
ish2 x patut..
hahaha

butterfly berkata...

laki ko kan hensem..
pejort pun terpikat..
;p